SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÇMD'nin Yemeği

A- A+ PAYLAŞ

Çağdaş Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Geleneksel Dostluk ve Dayanışma Yemeği etkinliği 25 Mart 2011 günü Yenimahalle Belediyesi İlkadım Düğün salonunda gerçekleştirildi. Her ne kadar derneğin adında Malatya adı geçse de Hekimhan Ballıkaya köyü ağırlıklı bir gece oldu.

Ankara Hekimhanlılar Derneği Başkanı Celal Karadağ, Doğanşehirliler Derneği Başkanı Süleyman Bilgili, Hekimhan İğdir Köyü Derneği Başkanı Ali Özdemir ile bazı aday adaylarının da katıldığı gecede Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dernek Başkanı Kubilay Güner ve Eski Adalet Bakanı M. Seyfi Oktay birer konuşma yaptılar.

Gülşen Öztürk’ün sunumu ile Düzgün Uçkaç ve Gülseren Uçkaç kardeşler, Erhan Yılmaz, Gülşen Öztürk ve Hüseyin Başaran, Bektaş ve Yücel Koç gecenin sanatçıları olarak deyişleri, türküleri, halk oyunlarını çalıp söylediler, dile getirdiler.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konuşmasında değerlerin kaybedilmemesi ve yeni kuşaklara aktarılması konusunda çabaları olan hemşeri derneklerinin önemine değinerek bunlara her zaman yardımcı olacaklarını belirtti. Çağdaş Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Malatyalı bir dernek olması itibariyle İsmet İnönü’ye de değinen Yaşar, onun zamanında CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını da söyledi.

Çağdaş Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kubilay Güner yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederek bu tür etkinlikleri sürekli kılmak, derneğin kadın ve gençlik, kültür sanat kollarını etkin hale getirmek ve derneğe bir yer almayı gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

TRT Avaz kanalında Ballıkaya belgeseline katılmış olan Kültür Bakanlığı sanatçıları Düzgün Uçkaç, Gülseren Uçkaç kardeşler sahneye çıkarak deyişlerimizi çalıp söylediler.

Yücel Koç ve Ballıkaya’dan gelen babası Bektaş Koç’un davul-zurnası eşliğinde halaylar çekildi.

Arguvanlı sanatçı Erhan Yılmaz Arguvan türküleri ve deyişlerle geceye renk katarken, bağlaması ile Gülşen Öztürk’e de eşlik etti.

Ballıkayalı Eski Adalet Bakanı M. Seyfi Oktay’ın konuşmasının ardından yine davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Ballıkayalı sanatçı Hüseyin Başaran’ın türkü ve deyişlerinden oluşan programının ardından gece sona erdi.

Dernek Başkanı Kubilay Güner ile görüşmemizde gecedeki açıklamalarına ek olarak bazı düşüncelerini de dile getirdi ve şöyle dedi:

“Bir dahaki etkinliklerimizde yalnızca Ankara’dan değil genel olarak başka yerlerden de katılım olmasına özen göstereceğiz.

Bizimle gönül bağı olan, bizimle birlikte olmak isteyen bütün dostlarla birlikte olmak istiyoruz.

Ballıkayalılar Dayanışma Derneği tüzüğünü hazırlıyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde köy muhtarlığı ve köydeki dernek ile iletişim kurarak ve işbirliği yaparak çalışacağız. Ankara ile Ballıkaya arasında köprü olmaya çalışacağız.

Yurtiçi ve yurtdışında bulunan köylülerimizin de katılımını sağlamak için yaz döneminde etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz.

Ballıkaya köyünde adakları olanların kesim yerine paralarını köy ihtiyaçları için bağışlamalarını özendireceğiz.

Derneğimiz 19 Mayıs Mahallesi, 19 Mayıs Caddesi 14 numarada bulunuyor. Telefonla ulaşmak isteyenler de 0312 358 92 91 ve 0535 368 54 31 (Kubilay Güner) numaralı telefonlara başvurabilirler.”

HABER: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız