SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CMK Semineri Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu ve İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) ile ilgili olarak düzenlenen seminer sona erdi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda iki gün süren seminerin bugün öğleden önceki bölümünde, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşe Nuhoğlu, özellikle telefon dinleme konularındaki soruları cevaplandırdı.

Başsavcı Ali Ceyhun Ceyhan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimleri, avukatlar ve adliye ilgililerinin de takip ettiği seminerde soruları cevaplandıran Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, mahkemelerin hangi durumlarda telefon dinleyebileceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Profesör Nuhoğlu, "İletişimin denetlenmesi", "Adli kontrol ve tutuklama" konularında da seminer verdi.

Daha sonra, Doç. Dr. Kemal Yıldız, "Keşif yer gösterme", "Hukuka aykırı deliller", "Teşhis, yüzleştirme", Avukat Naim Karakaya ise, "Avukatın işleme katılma yetkisi", "Avukatın soru sorma yetkisi", "Avukatın belge inceleme ve görüşme yetkisi" ana başlıklarındaki konularda seminer verdi.

Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, "Ceza Muhakemesi Hukukunun Soruşturma ve Kovuşturma Evresi, Kanun Yolları, Koruma Tedbirleri ve özellikle durdurma arama, el koyma, yakalama, tutuklama ve sanık hakları ile müdafiin ceza muhakemesindeki konumu, dosya inceleme yetkisi, kolluğun soruşturma evresinde sahip bulunduğu yetkiler, ifade alma, zor kullanma ve silah kullanma gibi konular iki günlük seminerde işlendi" dedi.

FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız