SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çoban Müzesi Kuracaklar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:45
Çoban Müzesi Kuracaklar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Türkiye’de bir ilk olan ‘Çoban Müzesi’nin Malatya’da kurulması için çalışmalara başlandığı belirtildi. 

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, dünyada gelişen dengeler açısından Gıda, Tarım ve Hayvancılığın çok önemli olduğunu ifade ederek Türkiye açısından ise geleceğin tarım, mera ve doğal hayvancılık olduğunu söyledi.

Akın, Türkiye’nin dünyada 25 yıl öncesine kadar kendi kendine yetebilen yedi ülkeden biri olduğunu, ancak bir dönem ise birçok şeyi ithal etmek zorunda kaldığını söyledi. Ancak son yıllarda tarım ve hayvancılığa baktıklarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın büyük desteklerinin olduğunu ifade eden Akın, bu bağlamda tekrar Türkiye’de tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin canlanmaya başladığını ve üretiminde arttığını dile getirdi.

Mera hayvancılığının olmazsa olmazlarından birinin de çobanlar olduğunu kaydeden Akın, “En zor işi yapan çobanlarımızın önemini topluma yansıtmak için uzun zamandır üzerinde çalıştığımız çoban müzesi kurma çalışmamızı, kamuoyu ile paylaşmak için bu toplantıyı yaptık” diye konuştu.

Anadolu insanının asırlardır çobanlık kültürünü en iyi bilen ve yaşayan önemli bir toplum olduğunu söyleyen Akın, “Bizler de geçmiş ve gelecek kuşaklarımız arasında bir bağ kurma, bir bilgi geçişi sağlama adına, çoban müzesi projesi ile yola çıktık. Bu projemiz için katkı sağlamasını istediğimiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Malatya Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Güzel sanatlar Fakültemiz, Ziraat fakültemiz, tüm kurum ve kuruluşlar, siyasiler, sivil toplum örgütleri ve en önemlisi çobanlarımızla birlikte çoban müzemizi inşallah hayata geçirmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz şimdiden herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız