SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çoban Müzesi'ne Bakanlık Desteği

0
Güncellendi - 2017-10-20 20:23:03
Çoban Müzesi'ne Bakanlık Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Çoban Müzesinin geliştirilip genişletilmesi için destek istedi.

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Türkiye’de bir ilke imza atarak, acılan Çoban Müzesinin genişletilip daha büyük bir alana taşınması için Birlik Başkanı İhsan Akın, yetkililerde destek istedi. Akın, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında Müze genişletme çalışması hakkında bilgiler verdi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günlerinde birlik olarak açtıkları stantla tanıtım yaptıklarını ifade eden Akın, “Özellikle bizleri ziyaret eden bürokrasilerimizden çoban müzesi ile ilgili destek istedik. Yine bizleri ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile de kısa bir görüşmemiz oldu. Bakan Yardımcımız Malatya’da açılan çoban müzesinin örnek bir proje olduğunu ve Türkiye’de bir ilk olan bu müzenin destekleneceği sözünü bizlere verdiler” ifadelerini kullandı.

Müzenin açılması konusunda kendilerine destek veren Vali Ali Kaban ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Levent İskenderoğlu’na da teşekkür eden Akın, tanıtım günleri sırasında stantlarını ziyaret eden tüm siyasi ve bürokrasilere küçük baş hayvancılığın desteklenmesi konusunda talepleri ilettiklerini ifade etti.

Bakanlık tarafından verilecek destek ile Çoban Müzesini biran önce hayaya geçirmek istediklerini de kaydeden Başkan Akın, yerel yöneticilerden ise kendilerine yer temini konusunda destek istedi. Akın, Türkiye’de bir ilk olan Çoban Müzesinin biran önce Malatya’ya kazandırılması konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız