SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çoban Oldu 'Sürü Yöneticisi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:00:17
Çoban Oldu 'Sürü Yöneticisi'
A- A+ PAYLAŞ

 Hayvancılığı daha bilinçli yapmak için yetiştiricilerin sertifikalandırılmaları amacıyla düzenlenen ‘Sürü Yönetimi Kursu’ başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Milli Egemenlik Caddesindeki Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kursun açılışına; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Ali Selvi, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Nedim Şahingil, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket Başyiğit, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Ali Selvi, kursun açılışında yaptığı konuşmada, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ( TZOB) ve İŞKUR arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla “Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü” imzalanmış olup, 2014 yılında ilimizde bu kapsamda toplamda 65 kurs onaylanmıştır. Bunun 31’i “Sürü Yönetimi” 34’ü “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” kurslarıdır. Malatya’da 754 kişinin müracaat ettiği sürü yönetimi kurslarına bu hafta itibariyle 3 ilçe ve merkezde başlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“Güvenli gıdayı üretip insanlara sunmak öncelikli görevimiz. Ülkemizde istihdamın dörtte birini tarım teşkil etmektedir. Hayvancılık da bu istihdamın içerisinde önemli bir yerdedir. Bakanlığımız Tarım ve Hayvancılık yatırımlarına 2013 yılında 9 milyar TL hibe ve destek verdi. Bunun 1/3’ü hayvancılık sektörüne verildi. Küçükbaş hayvanlar için uygulanan destek miktarı Bakanlığımız tarafından 2012’de 18 TL iken 2013 yılında 20 TL’ye çıkarıldı. Desteklemelerden istifade edebilmeniz için hayvanlarınızın mutlaka kayıt altına alınması lazım. Yani kulak küpelerini taktırmalısınız” diyen Selvi, Hayvancılığın lokomotiflerinden olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin daha bilinçli yapılması için sürü yönetimi kursları düzenledik. Bu kurslar İŞKUR, Ziraat Odaları, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Türkiye genelinde uygulanmakta olan bu projeli kurslardan onaylanan Sürü Yönetimi Kursları konusunda Türkiye’de 5. sıradayız. “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” Kursları konusunda ise 1. sıradayız. Merkez, Yeşilyurt, Yazıhan ve Akçadağ İlçelerimizde bu hafta itibariyle Sürü Yönetimi Kurslarına başlanmış olup, önümüzdeki günlerde Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Kurslarımız da başlayacak.

Kurslarımıza katılacak her kursiyere günlük 20 TL yevmiye ve kurs süresince sigortası İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Sizlerin de bu kurslardan en azami şekilde istifade ederek sertifikalarınızı aldıktan sonra, gerek kendi işletmenizi kurarak gerekse herhangi bir işletmede çalışarak istihdama katkı sağlayacağınızı umuyorum. Bu kurslara katılıp, sertifika alan katılımcıları istihdam eden işletmelere önümüzdeki dönemlerde teşvik ve destekleme sağlanması konusunda Bakanlığımızca çalışmalar yapılmaktadır. Sertifika alan katılımcılarımıza Bakanlığımızın teşviklerinde öncelik tanınacaktır.

Bu vesileyle 2014 Yılını ilimizde Tarımsal Alanda Eğitim ve Yayım yılı ilan ediyorum” şeklinde konuştu.

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise “Çobanlık zor zanaat. Üreticilerimizin daha bilinçli üretim yapmaları için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve İŞKUR ile birlikte Sürü Yönetimi Kursu düzenledik. Teorikte anlatılanları pratiğe dönüştürebilirsek karlılığımızı yüzde 20 civarında arttırabiliriz. 3 ilçe ve merkezde devam eden kurslarımızda eğitim veren uzmanlarımıza teşekkür ediyor, bu kursların Malatya ve Türkiye hayvancılığına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız