SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çobanlara Eğitim Verilecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:50
Çobanlara Eğitim Verilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak 3 yıldır her platformda dile getirdiğimiz yazılı sözlü tüm kurum ve kuruluşun desteğini istediğimiz, çobanlığın meslek olarak tanımlanması ve sosyal güvence anlamında desteklenmesi projesi gereği eğitimler yapacağız. Müracaatlar beklenen sayının üstünde olmuştur” dedi.

Akın, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“2010 yılından beri yetiştiricilerin çoban bulunamadığını, çobanlığın desteklenmesi gerektiğini ve gerekliliğini tüm ayrıntıları ile ilgili bürokrat ve siyasilere her fırsatta yazılı sözlü bire bir görüşmelerde anlattık. Sonuç itibari ile güzel bir mesafe aldık. Çobanların sosyal güvenceye kavuşması yaptığı işlerinin meslek olarak tanımlanması için sürü yönetimi eğitimi çalışmasında müracaatlar alınmaya başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe Müdürlüğü tarafından alınan taleplerinde en kısa sürede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı gönderileceği noktasında yetiştiricilerimizi bilgilendirerek bu projenin kendilerine önemli maddi ve manevi katkıları olacağını anlattık.

2014 yılında başlayacak olan kurslara yetiştiricilerin katılmalarını sağlamak için istişareli bir şekilde çalışmaktayız.

Öncelikle kırsalda küçükbaş hayvancılıkla iştigal eden yetiştiricilerin eğitiminin sağlanması, bilgi ve becerilerinin arttırılması, çobanlığın meslek olarak tanımlanması, 15 gün ve 120 saatlik eğitim sürecine katılan yetiştiricilerin iş kur tarafından desteklenmesi, bu eğitime katılan ve sertifikayı almaya hak kazanan sürü yöneticilerinin (çobanların) her türlü tarımsal ve hayvansal desteklemelerde öncelik sağlanması, Hayvancılık Genel Müdürlüğü kriterlerini uyan istihdam edip sosyal güvencesini sağlayan işletmelere destek verilmesi ve bu projenin her yıl devam etmesi ve ettirilmesi.”

Akın, projede yapılacakları şöyle anlattı:

“Konusunun uzmanı teknik eğiticilerin belirlenmesi, eğitime katılması, eğitim verilecek yerlerin belirlenmesi, zamanın belirlenmesi, kişilerin belirlenmesi, örneklendirecek olursak ‘her proje için en az 10 kişi en fazla 25 kişi olması’ koordinasyonun sağlanması, tarihlerin belirlenmesi ve bunu belirledikten sonra en kısa zamanda hayata geçirilmesi noktasında tüm çalışmalarımızı ilgili kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa beraber yürütmekteyiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız