SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çobanlık Kursu İçin 760 Başvuru

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:11:41
Çobanlık Kursu İçin 760 Başvuru
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Yazıhan ve Arguvan’da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme çalışması yaptı.

Birlik Başkanı İhsan Akın ve birlikte görev alan veteriner hekimlerle birlikte üreticileri ziyaret eden heyet, Yazıhan ve Arguvan ilçesine bağlı bazı köylerde 2014 yılı teşvikleri, küpeleme, çobanlığın meslek olarak tanımlandığı proje, Kırsal Kalkınma Yatırımları Projesi ve kredilerle ilgili bilgiler verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayvan yetiştiricilerine yönelik teşvik ve desteklemeler ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarına ilişkin bilgiler aktaran Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, özellikle herhangi bir nedenden dolayı hayvanlarını küpeletmeyen veya sisteme kaydını yaptırmayan yetiştiricilerin cezai işlemlerinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar kaldırıldığını, bu süreçte yetiştiricilerin bağlı bulundukları il ve ilçe müdürlükleri aracılığı ile hayvanlarını kayıt altına aldırmaları gerektiğini söyledi.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik müracaatların 27 Ocak tarihinde sona ereceğini de hatırlatan Akın, kırsal kalkınma destekleri sabit yatırımlarda küçükbaş hayvan işletme yatırımları projesine %50 hibe verileceğini belirtip, bu bağlamda tüm kırsalda hayvancılıkla uğraşan tüm çiftçilerin söz konusu tarihe kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne proje sunmalarını istedi. 

Sertifikalı çobanlık geliyor

Birlik Başkanı İhsan Akın, yaptıkları mücadeleler sonucunda çobanlığın sosyal ve özlük haklarının verildiği bir meslek olarak tanımlanacağını da kaydederek “120 saat ve 15 gün kurs gören yetiştiricilere sertifika verilecek Sosyal anlamda bir takım destekler sağlanacak. Kurslara katılan kriterlere uyan çobanlara İŞ-KUR ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından farklı destekler sağlanacak.  İlkokul mezunu ve sigortası olmayan herkes bu kurslara müracaat edebilecek” dedi. Akın, çobanlık kursu için şu ana kadar 760 kişinin başvurduğunu söyledi.

Bilgilendirme toplantısında Argvan ilçesi Bozburun (Parçikan) köyündeki yetiştiriciler ise kadastro problemi nedeniyle bazı desteklemelerden yararlanamadıklarını iletip sorunun çözülmesini talep ettiler. Yetiştiriciler, yıllardır kullandıkları arazilerin mahkemelik olduğunu ve 25 yıldır devam eden kadastro tapulama sorunun çözülmesi için yetkililerden ve siyasilerden destek istediler. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız