SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuğa Sordular

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:11
Çocuğa Sordular
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün trafik güvenliğinin sağlanması ve çözüm projeleri kapsamında 4-12 yaş grubu 460 çocuğa yönelik yaptığı anket çalışmasında, çocukların en fazla ihlalini gördüğü trafik kuralının ışık ihlali olduğu ortaya çıktı.
  
Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri kapsamında trafikte sürücü ve yolcu olan 4-12 yaş grubu çocukların trafik sorunlarına bakışını ortaya çıkartmak için yaptığı anketin sonucu açıklandı.
  
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerinden oluşan bir çalışma grubu grubunun toplam 460 çocuk ile bire bir görüşerek yaptığı ankete çocukların yüzde 34'nün kendisine özgüveni olan davranışı sergilediği, yüzde 51'nin sevgi ile yaklaştığı ve yüzde 15'nin ise korku ile yaklaştığı belirlendi.
  
Çocukların yüzde 83'ünün anne ve babasının araca binerken emniyet kemerini taktığını belirtirken, yüzde 13'ünün anne ve babalarının bu kuralı ihlal ettiğini söyledi. Çocukların yüzde 4'ü ise bu emniyet kemeri ile ilgili soruya yanıt vermedi.
  
"Trafikte araç sürücüleri en çok hangi hatayı yapıyor" sorusuna ise çocukların yüzde 28'i ışık ihlali, yüzde 16'sı hız ihlali, yüzde 13'ü emniyet kemeri ihlali, yüzde 3'ü ön koltuğa çocuğu oturtma ihlali yaptığını söylerken, çocukların sadece yüzde 7'si kurallara uyulduğunu belirtti. Çocukların yüzde 31'i ise bu soruya yanıt vermedi.
  
Emniyetin anket ile ilgili raporunda ise yapılan çalışma sonuç analizi şu şekilde aktarıldı, "Uygulayıcı polislerin, uygulananlar açısından görüp değerlendirilebilmesi, uygulananların ise polisi hizmet anlayış ve yöntemlerini sadece hata/ceza denklemi içeren soyut bir kavram olma karmaşasında çıkarabilmek amacıyla da bu yaklaşım sergilenmiştir.
 
Çocukların araç içerisinde öncelikle anne ve babalarına bakış ve onlardan gelebilecek cümle beklentilerinden sonra ankete katıldıkları gözlemlenmiştir. Sürücülerin özellikle çocukların cevap vermesi ve içerikleri ile ilgili etkilemedikleri izlenmiştir. Emniyet kemeri kullanma alışkanlığının aileli araçlarda çoğunlukla kazanıldığı, ancak kısmi eksikliğin bu tür yaklaşımlarla daha etkin ve sonuç alınabilecek şekilde giderilebileceği kanaatine varılmıştır. Çocuklarca en çok dikkat çeken trafik kusurlarının; Işık ihlali, Hız ihlali, Emniyet kemeri kullanmama, olarak ilk üç sırada değerlendirilmesinin ise trafikte çözüm bekleyen ana sorunların 4-12 yaş gurubu çocuklarca da en önemli sorun olarak görüldüğü bilgisine ulaşılmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız