SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuğu İçin Başladı, Sonra..

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:39:07
Çocuğu İçin Başladı, Sonra..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, akciğer ampiyemi hastalığına yakalanan oğluna ''hakiki bal'' yedirmek için 5 kovanla arıcılığa başlayan Erdal Ünal, 10 yılda 170 kovana ulaştı. 

On iki yıldır ambulans şoförlüğü görevini yürüten 4 çocuk babası Erdal Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük oğlu Hikmet'in 2 yaşındayken akciğer ampiyemi hastalığına yakalandığını belirtti. 

Oğlunun, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ameliyat olduğunu bildiren Ünal, doktorların, iyileşmesi için oğluna bal yedirilmesini önerdiklerini dile getirerek, ''Ameliyatla oğlumun akciğerinden 3,5 kilo iltihap alındı. Yaraları iyileştirmemiz için bal yedirmemiz istendi. Hakiki kara kovan balını bulamadık. Arıcılık yapmaya ahdettim. İlk olarak 5 kovan arı aldım. Levent Vadisi'ndeki Kozalak köyü, kendi köyüm. Burada arıcılık yapıyorum. 10 yılda 170 kovan arıya ulaştım'' diye konuştu. 

Hikmet'in sağlıklı olarak 12 yaşına geldiğini vurgulayan Ünal, ''Okulda çok güzel bir performans gösteriyor, sporunu da yapıyor'' dedi. 

 -''Almanya'dan sipariş alıyorum''- 

Erdal Ünal, oğluna bir kilo balı zor bulduğu günler yaşadığını anımsatarak, ''Çocuğuma bal bulamadım. İnsanlar bulsun, faydalansın diyorum. Müşterilerime 3 kilodan fazla bal vermiyorum. Herkes alabilsin istiyorum'' diye konuştu. 

Ürettiği balın hakiki kara kovan balı olduğunu, 10 yılda pek çok müşteriye ulaştığını söyleyen Ünal, ''Astım, bronşit hastaları, eklem ağrısı olanlar, cilt hasarı olan bir çok kişiye bal satıyorum. 270 müşterim var. Bir kilo bal alan ikinci bir müşteriye anlatıyor. Müşteri aramama gerek kalmadı. İnsanlar beni arayıp buluyor'' ifadelerini kullandı. 

Ünal, bir yandan da ambulans şoförlüğüne devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: 

''İşimiz gereği 24 saat çalışıyoruz, 3 gün izin yapıyoruz. İzin günlerinde arkadaşlarım istirahat ederken ben arıcılıkla uğraştım. Nöbetten sonra uyumadım. Çok da mutluyum. En azından insanlara faydalı oldum. Ankara'dan, İstanbul'dan, Mersin'den, Almanya'dan siparişler alıyorum. Hepsi de tükettikten sonra bana teşekkür ediyor.'' 

170 kovan arıdan 370 kilogram bal aldığını dile getiren Ünal, balın kilogramını 40 liradan sattığını belirtti. Bu balı elde etmek için çok uğraştığını vurgulayan Ünal, ''İnsanlar televizyon reklamlarındaki ballarla vatandaşımızı bayağı bir rahatsız etti. Bunlar glikoz, bal değil'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız