SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuğumu İstiyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:52
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’da lise öğrencisi bir gencin ailesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Lice ilçesine düzenlenen piknik gezisinde PKK mensuplarınca çocuklarının kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi başlattı. 

Edinilen bilgiye göre, ‘Liseliler bahar şenliğinde buluşuyor’ sloganıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen pikniğe katılmak isteyen 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçkün, ailesinden izin alarak Lice ilçesine gitti. Etkinliğin ardından oğlunun dönmemesi üzerine baba Erol Böçkün, Lice ilçesindeki piknik alanına giderek çocuğunu aramaya başladı. Çevredekilerin “Piknik alanına örgüt mensubu geldi. Çocuğunu ve bir grup genci alarak dağa götürdü” sözleri ile şoka giren baba Böçkün, Diyarbakır’a gelerek durumu ailesine bildirdikten sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Çocuklarından 3 gündür haber alamayan Böçkün ailesi, bugün Dicle Üniversitesi Köprüsü’nde çadır kurarak, süresiz oturma eylemi başlattı.

Konu ile ilgili gazetecilere konuşan baba Böçkün, çocuğunun 23 Nisan’da piknik için Lice’ye gittiğini söyledi. Baba Böçkün, “Orada karakol yapılmasın diye çadır eylemi var. Her gün bölgeden insanlar oraya gidiyor. Bu çocuklar 8-9 araba ile gitmişler. Su kenarından dönerken çadır kurulan yere gitmişler. Orada sivil giyimli örgüt mensupları varmış. Oğlum ile birkaç kişiyi alıkoymuşlar, vermiyorlar. Benim çocuğum yoksa bana hayat yok, bana hayat yoksa çevremdekilere de hayat yok. Ben çocuğumu inek sağarak, inek pisliği temizleyerek, hamallık yaparak büyütmüşüm, ben kimseye çocuğumu vermem. Ben bütün yetkililere, Başbakana, Cumhurbaşkanına, tüm yetkililere sesleniyorum, herkesten çocuğumun geri getirilmesi için yardım istiyorum” dedi.

Anne Aysel Böçkü ise, “Biz Sinan’ımızı istiyoruz. Yazık değil mi Allah aşkına. Bu çocuğum pikniğe gitti, bu çocuğum silah almamış gitmemiş dağa. 23 Nisan ne içindir? Ben onlardan davacıyım. Oğlumu versinler, barış gelsin artık. Başka analar ağlamasın, başka ciğerler yanmasın. Biz bugün kayıp başvurusunda bulunduk ve şikayetçi olduk. Bugün ben ağladım, yarın kim bilir kimin anasının yüreğini yakacaklar. Güya barış var, o zaman neden çocukları götürüyorlar. Çocuk pikniğe gitti mutlu olmaya, niye o çocuğun beline silah atıyorsun? Bu hangi adalettir, bunu kim kabul ediyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız