SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuğun Kaygısı Azaltılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:31
A- A+ PAYLAŞ

Psikolog Pınar Çalışgan, okul döneminin çocuklar için hem aile dışı deneyimler edinerek ilk sosyalleşmeye başladıkları yer olması hem de kişilik oluşumu ve yapılanması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 

Çocuklar için okulun ilk günlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Gözde Akademi Hastanesi Psikologu Pınar Çalışgan, ailelere bir takım tavsiyelerde bulundu.

Çalışgan, çocuklarda okul fobisinin okulun ilk gününden hatta ilk ders saatinde itibaren baş gösterebildiğini kaydederek, "Eğitim-öğretim bireye öncelikle bütün evrene doğru yayılıp, gelişen sevgiyi ve bilgiyi aktarır. Amacımız sadece fen, matematik bilen öğrenciler yetiştirmek olmamalıdır. Kendisinden başlayarak tüm insanlığa değer veren, seven, sayan; bilgili, başarılı ve verimli bir yaşam sürecek olan cevherler yetiştirmek olmalıdır. Tüm bu saydığımız değerlerin oluşabilmesi için özellikle okul dönemine ilk adımını atacak olan çocuklarımızla daha empatik ilişkiler kurarak onları anlamaya çalışalım" dedi.

"OKUL ÇOCUĞUNUZ İÇİN YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇTIR"

Okulun, çocuklar için yepyeni bir başlangıç olduğunu kaydeden Çalışgan, "Okul, artık çocuklar için yeni bir başlangıç anlamına gelmektedir. Dolayısıyla aile üyelerine gösterilen ilgi, yoğun olarak arkadaş grubuna kayacaktır. Kabullenilmesi gereken standartlar değişmiş, arkadaş grubunun standartları ön plana çıkacaktır. Bu yeni dünyanın başlangıcı, bazı çocuklar için çabuk kabullenilirken bazıları için ise alışmak bir hayli zordur" ifadelerini kullandı.

Çalışgan, özellikle anneye bağımlı ve değişikliklerden hoşlanmayan çocuklarda 'okul fobisi' oluşabileceğini belirterek, "Okul fobisinin önüne geçmek için çocuğu okula dönmeye zorlamak yerine, bir uzman eşliğinde sorunun nedenleri araştırılmalı ve çocuğun kaygısı azaltılmalıdır. Huzurlu bir sınıf ortamı, aile ve öğretmen desteğiyle birlikte terapiden çok olumlu sonuçlar alınabilmektedir" diye konuştu.

Çalışgan, anne ve babanın okula karşı olumlu bir tutum sergilemesi, okul etkinliklerine katılmaları, ev ödevlerini denetlemelerinin çocuklarını motive edeceğini ve okula daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız