SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuğunu Okula Gönderdi Ve..

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’da kaldıkları askeri lojmanın kalorifer dairesinde Pazartesi sabah meydana gelen, binanın yarısının çökmesine neden olan patlamayla enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 8 kişiden biri olan subay eşi Malatyalı eşi Gamze Köse (fotoğraftaki)’nin cesedinin, Salı akşam saatlerinde enkazdan çıkarıldığı ve Çarşamba günü Malatya Şehir Mezarlığı Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

OLAY


Diyarbakır Kurdoğlu’ndaki askeri lojmanlarda bulunan Şahinkaya Apartmanı’nın kalorifer dairesinde Pazartesi sabah meydana gelen patlama ve çökmenin ardından asker eş ve çocukları olan Halime Polat (28), Ada (3) ve Kana Polat (7), Mustafa Ünsal (8), Aybüke Demirbağ (1), Hatice Demirbağ (43), Ahmet Demirbağ (9)’ın cesetleri çıkarılmış, daha önce cesedi çıkarıldığına ilişkin bilgiler verilen Gamze Köse’nin cesedine ise Salı akşam saatlerinde ulaşılabilmişti.

Gamze Köse’nin cenazesinin, Diyarbakır Asker Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi.

MALATYA’DA DEFNEDİLECEK


İlaç mümessili ve eski futbolculardan merhum Cengiz Al ile Tarım İl Müdürlüğü’nden emekli Nihal Al’ın 3 çocuğundan biri olan 30 yaşlarındaki Gamze Köse’nin cenazesinin; eşi, ağabeyi ve erkek kardeşi tarafından Çarşamba günü karayoluyla Diyarbakır’dan Malatya’ya getirileceği ve ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Bir süre Malatya’da görev yapan Ankaralı subay Recep Köse ile Malatya’da evlenen, halen yarbay olan eşinin görevi nedeniyle bulunduğu Diyarbakır’daki olayda vefat eden ve bir erkek çocuk annesi olduğu öğrenilen Gamze Köse’nin, olaydan önce çocuğunu okula gönderdiği, eşinin nöbetten henüz dönmemiş olması nedeniyle evde yalnız iken olayın meydana geldiği belirtiliyor.

Olayın meydana gelmesinden sonra enkaz altından sesler geldiği ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği yolundaki bilgiler nedeniyle, kızının enkaz altından sağ çıkarılabileceği umudunu taşıyan acılı anne Nihal Al'a, enkaz altında canlı olmadığının, kızının öldüğünün Salı günü öğle saatlerinde söylendiği, birkaç saat sonra da cesedin çıkarıldığı belirtildi. Bu arada Al ailesinin Kanalboyu Al Apartmanı'ndaki evleri de, acılı akraba ve dostlarla doldu.

BAŞSAVCININ AÇIKLAMASI


Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Kurdoğlu Askeri Lojmanları'ndaki kalorifer kazanındaki patlamayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kavak, Kurdoğlu Askeri Lojmanları'nda meydana gelen patlamayla ilgili makamında basın toplantısı düzenledi. Patlama sonrası meydana gelen göçükte 5'i çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını dile getiren Kavak, "Bilirkişi raporları ibraz edildikten sonra detaylı bilgi verilecektir" dedi.

Patlamaya kalorifer kazanındaki sıkışmanın neden olduğunu tahmin ettiklerini dile getiren Kavak, "Olayla ilgili 2'si kapıcı, 3'ü tamirci toplam 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların 'Kazaen adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından ifadeleri alındı. 1985 yılında yapılan binanın yapımında kusur varsa ilgili müteahhit firma hakkında da yasal işlem yapılacak. Şu anki çalışmalarda herhangi bir patlayıcı unsuruna rastlanmadı. Patlamanın kalorifer kazanındaki sıkışmadan kaynaklandığını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız