SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çocuğunuza Bakın Oy Verin'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Milletvekili adayları İl yönetimiyle birlikte dernek ve sendikaları ziyaret etti.

Partinin bu çalışmalara ilişkin bülteni şöyle:

"12 Haziran seçimlerine hazırlık kapsamında çalışmalarına devam eden Saadet Partisi Malatya Teşkilatı, sendikaları ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda milletvekili adaylar; Şeker İş Sendikası Malatya Şubesi ve Demir-Yol İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti.

Saadet Partisi Malatya Milletvekili adayları ve il yönetimi ilk olarak Şeker İş Malatya Şubesini ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Şeker İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 12 Haziran genel seçimlerinin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Saadet Partisi ile şeker sanayisinin sıkıntılarıyla ilgili sürekli diyalog halindeyiz. Bizim en sıkıntılı dönemlerimizde sizleri hep yanımızda gördük. Bizim sorunlarımız ve sıkıntılarımızla hep yakından ilgilendiniz. Bu Saadet Partisi’nin yapısından geliyor. Saadet Partisi’nin sanayi kuruluşlarına bakış açısı örnek alınmalıdır. Sanayi kuruluşlarına sahip çıkması noktasında, milli sanayinin gelişmesinde, milli sanayinin ileriye adım atmasında Saadet Partisi’nin yaptıklarını Türkiye’de herkes biliyor. Gerek rahmetli hocamızın bu sektöre bakış açısı gerekse Recai Bey’in bizim şeker fabrikamızın kuruluşundan bu yana bulunması ve bu sektöre sahip çıkması, en yüksek tonajlı şeker fabrikasının Saadet Partisi döneminde yapılması gibi durumlardan ötürü biz Saadet Partisi’ni kendimize hep yakın gördük. Bu sektörün içerisinde gördük ve bize her konuda yardımcı oldu” dedi.
Saadet Partisi Malatya Milletvekili adayı Mehmet Asiltürk ise, gösterdikleri ilgiden dolayı Şeker İş Sendikasına teşekkür ederek, “Biz milli görüşün devamı olan bir partiyiz. Milli Selamet Partisi zamanında ağır sanayi hamlesiyle ülkenin baştanbaşa fabrikalarla donatılmasını isteyen ve bu noktada çok büyük bir yol alan siyasi partiydik. Ama maalesef bugün bizden ayrılan arkadaşlar, yapmakla değil, satmakla meşguller. Ancak özel sektör bir fabrika yaparsa, işçilerimiz orada çalışacak. O da 630 TL bir ücrete talim edecek. Böyle bir ortamdayız. Şeker fabrikalarının durumu ortada. Malatya Şeker Fabrikası da satılma aşamasındaydı. Ama elhamdülillah Danıştay’ın kararıyla satış durduruldu. Ama yapılan değişiklikle artık özelleşecek birimlerin özelleşmesini engelleyen Danıştay’ı saf dışı bıraktılar. Hiç ümit etmiyoruz ama olacağı da şimdiden haber verelim; bu seçimden sonra Malatya Şeker Fabrikası da yabancılara peşkeş çekilecek. İstemiyoruz ama bu bir gerçek. Çünkü hükümetin politikası özelleştirmeden yana” diye konuştu.

Saadet Partisi Malatya İl yönetimi ve milletvekili adayları daha sonra Demir-Yol İş Malatya Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Demir-Yol İş Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş, “Saadet Partisi İl teşkilatı olarak Malatya’ya yaptığınız hizmetleri yakinen biliyoruz. Sizlerden memnunuz. Cenabı Allah yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Malatya Milletvekili adayı Mehmet Asiltürk de, “4 yıl boyunca ülkemizi idare edecek bir seçim yapacağız. Seçimden sonra 3-5 ay geçmesinin ardından vatandaşlarımız “ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim” diye yakınmaya başlıyorlar. Onun için bu seçimde 9 yıl boyunca başımızda olan iktidarın ne yaptığını, diğer iktidar partilerinin geçmişte ne yaptıklarını ve bizimde milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak Refah yol hükümeti iktidarı döneminde; işçimize, memurumuza, Türkiye’mize ve ekonomimize ne katkılar sağladığımızı bütün kardeşlerimiz biliyor. Bu seçimlerde Allah nasip ederde iktidar olursak işçimize ve memurumuza yine yüzde 50 zam vereceğiz. Biz Saadet Partisi olarak ülkemizi seviyoruz. Tüm gücümüzle ülkemiz ve milletimiz için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Malatya il teşkilatı ve milletvekili adayları Kurucaovalılar Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneğini de ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı, iktidar partisini ağır bir dille eleştirdi. Marasalı, ülkenin dış borcunun 500 milyar doları aştığını kaydederek, “Bu insanlar iktidara geldiğinde bizim dış borcumuz 137 milyar dolardı. Doğru bankalar çaldı ama biz bankaların çaldığının tam 4 katı faize para ödedik. Nereye gittiği belli olmayan trilyonları havaya savurduk. 137 milyar dolardan 9 senede borcumuz 502 milyar dolara çıkmış. 502 milyar doların karşılılığı olarak her sene 42 milyar dolar dış borç faizi ödüyoruz. 9 senede 60 milyar dolarlık yatırım, bir senede 42 milyar dolarlık faiz. Allah2tan reva mı bu millete? Ondan dolayı bugün asgari ücretimiz 630 TL’de. Ondan dolayı bu esnaf sabah 08.00’da dükkan açıyor, akşam 20.00’a kadar müşteri bekliyor, siftah yapamadan dükkan kapatıyor. Sosyal yarımlaşmadan bahsediyorlar. Sosyal yardımlaşma kendi hizmetleri değil, hepiniz şahitsiniz, biliyorsunuz 1996 yılında fakir fukara fonu vardı. Rahmetli hocamız iktidara geldiği gün güvenoyu aldığı hafta “gideceksiniz, muhtarlarınızı bulacaksınız. Bu muhtarlara talimat vereceksiniz. Benim ülkemde bir kişi başını yastığa aç koyarsa, Allah benim yanımda olmaz. Ben hiçbir hizmet yapamam” dedi. Allah gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.

12 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Marasalı, “Böyle bir ciddiyet olmaz. Böyle devlet yönetilmez. İktidara geldikleri gün TÜİK işsizlik oranını yüzde 5 olarak açıklamıştı. Bugün kendi verdiği rakamlar yüzde 11,2. evlenecek, yuva kuracak 20-25 yaşındaki genç nüfusun yüzde 22’si işsiz. Her 5 kişiden 1’isi işsiz. Böyle bir Müslümanlık, böyle bir ahlak yapısı olmaz. Amerika’nın terörist dediği 7 bin kişinin katliamından sorumlu tutuğu Usame Bin Ladin’in öldürülmesine Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Sayın Dışişleri Bakanımız “sevindik” diyor. “Oh ne güzel oldu. Bugün rahat ettik” diyor. Şahsiyetli bir devlete yakışmayan hareketler bunlar. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman gelinen nokta “toprak ayağımızın altından kayıyor” cümlesini haklı çıkarak noktadır. Yarın sandığa gittiğimiz zaman ben inanıyorum ki, sizler aklıselim insanlarsınız mutlak suretle bunu yaparsınız ama gittiğimiz noktalarda, evine vardığımız insanlara söyleyelim, 7 yaşındaki evladımıza bakarak oy kullanalım. Onlara baktığımız zaman ben inanıyorum ki, tavrımız değişecektir” şeklinde konuştu.

BOSTANBAŞI..
Saadet Partisi Malatya Milletvekili adayları, Bostanbaşı Beldesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar, vatandaşlarla tek tek el sıkıştı.

Bostanbaşı Beldesi ziyaretinde bir konuşma yapan Bostanbaşı Eski Belediye Başkanı Kenan Aydoğan, “Saadet Partisi, ülkemizin temelinin başlangıcıdır. Ülkemizi bu hale gelmesi, milli görüşün emek ve zahmetleriyle oluşmuştur” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı ise, “Birileri gibi iddia etmiyoruz. Daha önceden yaptığımız ve tekrar yapacağımız işleri anlatıyoruz” diye konuştu.

Marasalı, saadet Partisi’nin taahhütleri hakkında bilgiler vererek, “12 Haziran seçimlerinden sonra Allah nasip eder iktidara gelirsek, ilk yapacağımız iş denk bütçe ve havuz sistemi olacak. Çünkü bütün kötülüklerin temelinde ekonomik sıkıntı yatmaktadır. Yine bu memleketin gelirlerinin bir kısım rantiyenin cebine dolmasını engellemek için havuz sistemini getireceğiz. 2002 yılında 4 olan dolar milyarderi sayısı bugün 39’a çıktı. Bunu en büyük sebebi devletten nemalanan kesimdir. Yani devletimiz bir anlamda kar getiren bir kuruluş haline gelmiştir. Bunun önüne geçmek için havuz sistemi ve denk bütçeyi tekrar getireceğiz. İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam yapacağız. Bu iddiamız değil. Daha önce rahmetli hocamız 1996 yılında iktidara geldiğinde ilk yaptığı icraattı. Yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin diline doladığı “Mazotu 1,5 TL yapacağız” projesi 2007 seçimlerinde bizim projemizdi. Mazottaki ağır vergi yükünü kesin kez kaldıracağız. Mavi mazot projesi bizim projemizdi, inşallah milli görüş iktidarında mutlaka uygulanacaktır. Emeklilikteki prim ve yaş çelişkisi giderilecek. Beşikten mezara kadar sağlık güvencesi gelecek. İnsanlarımız yeşil kart kuyruğunda beklemekten kurtulacak. Geri kalmış bölgeler için devlet destekli projelerimiz olacak. Kuran kurslarımız ve hafızlık müessesemizin önündeki bütün engeller kaldırılacak. 8 yıllık kesintisiz eğitim sistemi 4+4+3 olacak. Yen bir anayasa hazırlanacak. Herkes diyor ki, “biz yeni anayasa yapacağız” yeni anayasa yapmak için önce milleti tanımak lazım. Milletin nezdinde ne ayıp, ne günah bunu bilmek gerekiyor. Bugün kürsülere çıkıp, “sen zina yaptın” diyerek, insanları aşağılamak kolay. Ama bundan 5 sene önce zinayı suç olmaktan çıkaran sensin. Bunu çıkarırken, bu milletin değerlerini ayakaltı eden sensin. İnşallah biz iktidara geldiğimiz zaman D8 projesini yeniden canlandıracağız” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Malatya 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Sertkaya da, “Bir siyasi partiden ayrılan bir arkadaş değerli hocamıza kendi genel başkanının kasetlerini getirmiş. Hocamız; “biz elalemin kasetiyle uğraşmıyoruz. Biz ahlaklı siyaset ve icraat yapıyoruz” demiştir. Siyasetin ahlakını milli görüş bunlara öğretmiştir. Şimdi sabahtan akşama kadar bir takım kaset söylemleri var. Birbirlerine karşı iftiralar ve yalan atmalar, başka yaptıkları hiçbir şey yok. Ne vaat ettiklerini hiç kimse anlatmıyor. Kendi aralarında çekişiyorlar. Biz de dinliyoruz ve gidip oy veriyoruz. Böyle yapmayın. Bundan sonra adil düzenin daha doğrusu hakkın hakimiyeti için düşünerek, bilerek ve isteyerek oyunuzu verin” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Malatya 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Asiltürk ise, “Yaklaşık bir haftadır AK Parti Malatya İl Başkanı “Sayın Başbakanımızdan sürpriz beklentilerimiz var” diyordu. Ve ben baştan sona kadar programı izledim. Sayın Başbakan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na kızdı. Sayın Başbakanımız, Sayın Devlet Bahçeli’ye bir şeyler söyledi. Ve “Allah’ınıza kurban” dedi. En sonunda da “Ben Malatya’ya Büyükşehir sözü verecektim. Ama önümüzde bir kanun var. Bu kanuna göre de ancak nüfuzu 750 bin olan iller ancak Büyükşehir olabilir. Sizin ne yapmanız gerekiyor? Sizin nüfusunuz 740 bin, bunu 2013 yılına kadar nasıl 750 bin yapabilirsiniz?” oradan bazı hanımefendiler elleriyle işaret yaptılar ki, Sayın Başbakan “bakın hanımlar anladı” dedi. Şimdi bir başbakan; bir topluluğa, saatlerce, günlerce kendisini bekleyen Malatya halkına ve Malatya’nın gençliğine iş sözü, aş sözü ve eğitim sözü vereceği yerde buradaki hanımlara, beylere daha fazla çocuk yapın diyor. Her türlü kanunu değiştirebiliyorsun. Adı Avrupa’ya uyum yasaları oldu mu, bu milletin dinine, imanına, Allah’ın kuranındaki ayetleri değiştirebiliyorsun; Malatya’yı da Büyükşehir yapmak iki dudağının arasında. Büyükşehir olma nüfusunu 700 bine düşürdüm dersin, milletvekillerinde el kaldırır. Zaten onların tek vazifeleri de o. Ve Malatya’da Büyükşehir olur. Oy vermek onay vermektir. 12 Haziran’da sandığa gittiğinizde eğer bu 9 yıllık icraatı benimsiyorsanız, eğer akçam evinize gidip oturduğunuzda işsiz oğlunuzu, gelininizi veya torununuzu karşınızda gördüğünüzde vicdanınız sızlamıyorsa, eğer Allah’ın ayetleri değiştirilirken sesiniz çıkmıyorsa, eğer bu memlekette, yüzde 99’u Müslüman olan bir yerde hal binası Hollandalılara satılıp, üzerindeki cami yıkıldığında vicdanınız sızlamadıysa eğer şarap fabrikası yapılmasına göz yumuyorsanız ve ülkemizdeki bu kadar adaletsizliğe göz yumuyorsanız götürüp oyunuzu verin. Ama ülkenizi seviyorsanız; oğlunuzu, torununuzu seviyorsanız, mutlaka oy verirken düşününüz. Tek çare milli görüştür, başka da çare yoktur” dedi.

ESNAFLARLA..
Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi 12 Haziran seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlanmaya devam ediyor.

Saadet Partisi Malatya teşkilatı 12 Haziran seçimlerine hazırlıklar çerçevesinde esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı ve milletvekili adayları Eski Şire Pazarı ve Yeni Hamam Mahallesi esnafıyla bir araya geldi. Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Saadet Partisi Malatya milletvekili adayları, seçim vaatleri hakkında esnaflara bilgiler verdi.

Esnafların yoğun ilgisi altında ziyaretlerini sürdüren adaylara, esnaflar dert yandı. Adaylar, esnaflarla bir araya gelerek, sohbet etti. Bir lokantacı esnafı, milli görüş iktidarı döneminde ülkenin rahat ettiğini kaydederek, “Göz var, nizam var. Hocamız mükemmel bir insandı. D8’i kurdu, havuz sistemini kurdu ve herkesin maaşını yükseltti. Memurlara sorun, “halen hocamızın verdiği maaşla geçiniyorum” diyecektir. Esnaflar o dönemde rahat etti” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı, “Biz göreve gelirsek başkasını eleştirmek yerine kendimizin ne yapacağını anlatacağız” ifadelerine yer verdi.

Bir vatandaş ise Saadet Partisi Malatya milletvekili adayı Mehmet Asiltürk’e yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ederek, “Şimdi bunlar konuşuyorlar, kimse memleketin sorunlarından bahsetmiyor. 2000 yılında bir asgari ücret aylığıyla 35 tane tüp alınıyordu. Şuanda 10 tane tüp alınıyor. “düze çıktık” diyorlar. Bu nasıl düzse? Biz göremiyoruz” diye konuştu. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız