SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Avcılar Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü, su ürünleri avlama yasağının 1 Temmuz'a kadar devam ettiğini, ancak yapılan denetimlerde küçük yaştaki çocukların amatör avcılık yaptıklarının saptandığını bildirdi ve cezalarla mağdur olmamaları için aileleri uyardı.

Müdürlüğün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bilindiği gibi 21 Ağustos 2008 tarih ve 26974 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2/1 Numaralı Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince; İlimizdeki iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2009 tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. Amatör ( Sportif ) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Sirküler hükümlerine göre; İlimiz Doğanşehir İlçesi Karanlık Dere ve Sürgü Çayında avlanma tamamen yasaktır. İlimizdeki diğer iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2009 tarihleri arasında Sportif ( Amatör ) amaçlı olsa da sazan balığının avlanması yasaktır. Genel olarak avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır.

İl Müdürlüğümüz elemanlarınca yapılan denetimlerde özellikle küçük yaştaki çocukların amatör avcılık yaptıkları ve konu hakkında bilgileri yeterli olmadığından, 2/2 Numaralı Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere aykırı hareket ettikleri görülmüştür. Müdürlüğümüz elemanlarınca gerekli uyarılar yapılmakla beraber, bundan sonra yapılacak denetimlerde tebliğ hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır. Bu nedenle tüm amatör balıkçıların bu yasaklara uymaları, özellikle küçük yaşlarda amatör avcılık yapanların aileleri tarafından bilgilendirilmeleri yapılacak cezai işlem sonucu mağdur olmalarını engelleyecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız