SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Cinayetleri Davası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde 2 çocuğun yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili davada yargılanan sanık İbrahim Ş. (fotoğraftaki), mahkemede herhangi bir akıl hastalığının olmadığını söyledi. Bu arada, bir başka davada da gasp suçundan yargılanan 4 sanığın tahliye istemleri reddedildi.

ÇOCUK CİNAYETLERİ..
Yazıhan İlçesi'nin Hamidiye köyünde 24 Eylül 2005 tarihinde meydana gelen olayda, 9 yaşındaki Umut Ü. ile 9 yaşındaki Hüseyin A. isimli çocukları yakarak öldürmek iddiasıyla suçlanan İbrahim Ş.'nin (23) yargılanmasına, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. "Kasten canavarca hisle eziyet çektirerek bir suçu gizlemek için iki çocuğu öldürmek, iki çocuğa tecavüz" iddiasıyla yargılanan İbrahim Ş. için tecavüz 2 kez 3 ile 8 yıl arasında, iki çocuğu öldürmek suçundan da 2 kez müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanık İbrahim Ş., duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık, "Bu suçu üzerine alacaksın dedikleri için hazırlıkta bu suçu kabul ettim. Yok ben sen bu suçu işlemedim" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyetinin her hangi bir akıl hastalığı bulunup bulunmadığını sorduğu sanık İbrahim Ş., "Her hangi bir akıl hastalığım yoktur. Bu yönde her hangi bir itirazım yoktur" dedi.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporların gelmesi için duruşmayı erteledi.

GASP SANIKLARINA TAHLİYE YOK..
Malatya'da 19 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olayda, Nasuhi Caddesi'nde C.E. adlı şahıstan bıçak tehdidiyle 30 YTL, O.B. adlı şahıstan bıçak tehdidiyle cep telefonu, Büyük Mustafa Paşa Mahallesi İpek Caddesi'nde G.B. adlı şahıstan mp 3 çalar ve Hasanbey Caddesi'nde N.A. adlı şahıstan bıçak zoruyla cep telefonu gasp edilmesi olayına karıştıkları iddiasıyla C.G., R.Ç., Ş.A. ve A.K. adlı şahıslar yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

4 sanık hakkında Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Yağmaya teşebbüs" iddiasıyla 10 ile 15 yıl arasında ceza istemiyle açılan dava başladı. Duruşmada söz alan zanlılardan A.K., "Olay günü İstanbul'a gitmek için Adıyaman'dan Malatya'ya gelmiştik. Ancak paramız yetmedi. Bunun üzerine R.Ç. ile C.G., şahıslardan para ve cep telefonu aldılar. Ben olaya karışmadım" dedi.

Ş.A. da, kendisinin olaya karışmadığını ve gasp olaylarını R.Ç. ile C.G.'nin gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti 4 zanlının da tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız