SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çocuk Hamallıktan Korunmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:55:14
'Çocuk Hamallıktan Korunmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Tüketiciler Derneği Başkanı Vehbi Temizer, “Özellikle okul hayatına yeni başlayan ilkokul öğrencilerinin ağır okul çantası taşımaktan korunması gerekir” dedi. 

Dernek binasında, dernek başkan yardımcıları Ali Fırat ve Nurettin Gülgen ile birlikte basın açıklaması yapan Yeşilyurt Tüketiciler Derneği Başkanı Vehbi Temizer, ilkokul öğrencilerinin ağır çanta taşımalarının çocukların omurga eğriliğine yol açabileceği uyarısında bulundu. Temizer, "Çocuklarda duruş bozukluğu ve omurga eğriliklerinin küçük yaşlarda okul çantalarının ağır olması ve dengesiz taşınması genç neslimiz için tehlike arz etmektedir.

Bu olumsuzlukların oluşmaması için başta okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve okul aile birliğine büyük görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı.

Çocuğun okulda neye ihtiyacı varsa bunları en az olacak şekilde okul ve aile işbirliği çerçevesinde ayarlanmasının önemli olduğuna değinen Temizer, ”Çantada mümkün oldukça kaynak kitap,kitap ve defter sayısı az olmalıdır. Çocuğun sınıfta kilitli bir dolabı olmalı ve her gün o kitap ve dergileri götür getir hamallığından korunmalıdır” dedi

Performans ödevleri konusunda temas eden Temizer, “Öğrencilerin yetenekleri, el becerileri ve zekalarını geliştirmek amacıyla verilmektedir.Ve bu ödevler öğrencinin seviyelerine uygun olmalıdır. Yani birazcık zorlanarak ta olsa kendilerinin yapabilecekleri düzeyde ödevler olmalıdır. Velilerin veya esnaf ve sanatkarlara yaptırılacak zorlukta olan performans ödevleri amacına hizmet etmekten uzaktır. Böyle bir ödevle öğrencinin değil velinin, sanatkarın yetenekleri ölçülmüş olur.

Saygıdeğer öğretmenlerimizin performans ödevlerini verirken özellikle kendilerinin yapmaları hususunda tembihlenirse öğrencilerimizi geliştirmiş oluruz.Ödevleri toplarken de öğrencinin bizzat kendisinin yapıp yapmadığı kriterine göre değerlendirip not verirse ödevin başkaları tarafından yapılmasının önüne geçmiş olur” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız