SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk İstismarına Karşı

A- A+ PAYLAŞ

Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, Mavi Kurdele Kampanyası başlattı.

Kampanyanın başlaması dolayısıyla Soykan Parkı'nda dernek üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan ADD Malatya Şube Başkanı Ekber Tunçdemir, "Son günlerde ülkemizin birkaç yerinde yaşanan tecavüz, taciz ve öldürmeye varan cinsel saldırı olaylarını endişe ile izlemekteyiz" ifadelerini kullandı.

"Çocuklar toplumların temelidir. Bu nedenle çok iyi bakılıp, özenle yetiştirilmeleri gerekir. Çocukların bedensel ve duygusal gelişmelerini etkileyen faktörlerin başında onlara karşı uygulanan şiddet, taciz, tecavüz ve ihmal gelmektedir. Hepsinden önemlisi toplum çocuğa yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve ihmale karşı duyarlı hale getirilmelidir" diyen Tunçdemir, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Medyanın da katkıları ile artık çocuk istismarı konusunda çok yoğun bir kampanya başlatılmasına gerek var. Çocukları artık her türlü istismardan korumak gerekiyor. Bu amaçla dünya çapında başlatılan hareketlerden birisi 'Mavi Kurdele Kampanyası'dır. 'Çocuk İstismar ve İhmali Konusunda Duyarlılığın Sembolü' olan bu kurdeleyi takan kişi; çocukların şiddetten tacizden, tecavüzden ve ihmalden korunması gerektiğinin bilincinde olunduğunu, toplum içinde bu konuda yapılan bütün çalışmaları maddi veya manevi olarak desteklendiğini açıklamaktadır.

Çocukların şiddetten, taciz, tecavüz ve ihmalden korunması savaşını verenlerin yakalarına "mavi kurdele" takacaklarına şahit olacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi olarak Türkiye'de bir ilk olarak ilimizde başlattığımız bu 'Mavi Kurdele Kampanyası'na toplumumuzun her kesiminden destek geleceğine inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız