SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Meclisi'nin Yeni Yönetimi

0
Güncellendi - 2020-01-17 21:26:10
Çocuk Meclisi'nin Yeni Yönetimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çocuk Meclisi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Çocuk Meclisi Başkanını ve Yürütme Kurulunu belirledi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, okul idareci ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarını yapan Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Malatya Kent Konseyi olarak kentte yaşayan gençlerin, kadınların ve çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, özellikle çocuk meclisinin,  çocukların yaşadıkları kentte söz sahibi olmaları adına oluşturulan bir meclis olduğunu belirtti.

Kent Konseyi’nin oluşumu ve işleyişi itibariyle kenti birlikte yönetme sanatının somut bir göstergesi olduğunu ifade eden Batar, “Kent ile ilgili alınan her kararda yeni yönetim modeline bağlı kalarak kentte yaşayan her kesimin karar alma sürecine dahil olması noktasında kent konseyleri önemli bir görevi yerine getirmektedir” dedi.

Çocuk Meclisinin alacağı her kararın Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündeminde görüşüleceğini söyleyen Batar, “Güzel Malatya’mızın güzel çocuklarının bu kent için çok güzel işler çıkaracağına yürekten inanıyorum” dedi.

“Çocuklar Mutlu Olsun”

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşenaz Atabay, Kent Konseyi Çocuk Meclisi çatısı altında altı yıl görev yaptığını belirterek, “ Bugün bayrağı devredeceğim arkadaşımdan tek bir isteğim var. Malatya’da yaşayan bütün çocukların mutlu olması için canla başla, ekibinle birlikte çalışmanı istiyorum. Çocukluğunu güzel yaşayan çocukların büyüdüklerinde tebessümle hatırlayacakları anıları olsun. Çocuk Meclisi olarak güzel anılar biriktirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı Aslıhan Atalan, görev süresi boyunca yapmış oldukları çalışmalarda kültürel değerlere bağlı olarak sosyal çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini belirterek, “ Kent Konseyi çatısı altında yaşadığım kenti, özgüveni, paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi öğrendim. İnanıyorum ki Kent Konseyi bünyesinde sizlerin de öğreneceği çok şey olacak” dedi.

26 adayın yarıştığı Çocuk Meclisi Genel Kurulu’nda çocuklar çevre, eğitim, park ve bahçeler, kültürel geziler gibi birçok alanda yapmayı planladıkları çalışmaları genel kurulun bilgisine sundular.

Yapılan seçimin ardından Yunus Emre Dertli Çocuk Meclisi Başkanı olarak belirlendi. Genel Kurulun ardından Çocuk Meclisi Yeni Başkanı Yunus Emre Dertli,  Çocuk Meclisi Eski Başkanı Ayşenaz Atabay’a yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ederek plaket takdim etti.

Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri

Yunus Emre Dertli                             Çocuk Meclisi Başkanı

Yusuf Kenan Genç                            Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Yağmur Erdem                                  Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Ferit Eskigün                                     Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Melis Şahin                                        Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Yusuf Oruç                                        Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Muhammed Toy                                Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Hilal Ecrin Han                                  Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Erva Uzunçayır                                  Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Muhammed Sefa Şenlik                    Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Muhammed Emre Pektaş                   Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Gülnazlıbahar Altan                           Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız