SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:48
Çocuk Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan ''Mektuba Gizlenen Hayaller'' adlı proje kapsamında oluşturulan Çocuk Merkezi, törenle açıldı. 
     
Şeyh Bayram Mahallesi'nde Malatya Belediyesi'ne ait çok amaçlı sosyal tesiste 8 ay önce hizmet vermeye başlayan Çocuk Merkezi'nin resmi açılışı için tören düzenlendi. 
     
Törende konuşan Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, herhangi bir yerden geliri olmayan vatandaşlar ile dar gelirlilere devlet olarak her türlü imkanı, ayni ve nakdi anlamda sunduklarını söyledi. 
     
Çocuk Merkezi'ni açarak geleceğe yatırım yaptıklarını kaydeden Erdinç, ''Çocuklarımızın çocukluğunu yaşayabilmeleri için onlara belirli eserler bırakmış olduk'' dedi. 
     
Malatya SYDV Müdürü Nebi Tepe ise Sosyal Destek Programı kapsamında bu yıl hazırladıkları ''Mektuba Gizlenen Hayaller'' adlı proje çerçevesinde, Malatya'da yaşayan, sosyo ekonomik yoksunluk içerisindeki öksüz ve yetim çocukların hayallerini gerçekleştirmek için Çocuk Merkezi'ni açtıklarını belirtti. 
     
Bu merkezde çocuklara çeşitli alanlarda etüt hizmeti verdiklerini anlatan Tepe, ''Çocuklara ders takviyesi yapmaktayız. Masa tenisi, halk oyunları, badminton kursları vermekteyiz. Burada çocukların sosyal rehabilitasyonunu sağlıyoruz'' diye konuştu. 
     
Projeden yararlanan 65 çocuktan mektup yazmalarını istediklerini belirten Tepe, ''Çocuklardan, mektuplarında anne ve babaları hayatta olsaydı, onlardan ne isteyeceklerini de kaleme almalarını talep ettik. Mektuplarda yazılan istekleri gerçekleştirdik'' dedi. 
     
Tepe, çocukların bilgisayar, bisiklet ve oyuncak gibi isteklerinin yerine getirildiğini sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız