SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi Oluyor

0
Güncellendi - 2016-02-26 19:56:43
Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi Oluyor
A- A+ PAYLAŞ

Sanat Sokağı’nda bir ev, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak dizayn ediliyor.

Sanat Sokağı’ndaki 7 konaktan birinin “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak belirlenmesinin ardından hazırlık çalışmaları yapılarak uygulamaya geçildi. Konakta yer alacak çocuk oyunlarının objeleri getirilerek montajına başlandı.

Çocuklar için çok özel bir proje

Konakta çocukların; pedagojik olarak yaş gruplarına göre uygunluğu tespit edilmiş eğitim amaçlı zeka oyunlarını oynayabilecekleri uygun araç gereçler de temin edilerek yerleştiriliyor. Çocuklara yönelik bir boyama atölyesinin de yer alacağı konakta, Hacivat-Karagöz dijital film gösteriminin yapılacağı Hacivat-Karagöz Sahnesi de kuruluyor.

Yoğun olarak sürdürülen çalışmalar sonunda; yerli üretim koleksiyon oyuncaklar, bez bebek koleksiyonu, çocuk kitaplığının yer alacağı ahşap kütüphane bölümü ve kafeteryasıyla da çocuklar için özel bir mekan düzenlenmiş olacak.

Başkan Çakır: Sanatsal faaliyetlerin yapılacağı canlı bir sokak hedefliyoruz

83b7bf4f-7cca-4a14-b47a-58221788672fBüyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Sokağı Projesi ile Malatya yöresine ait farklı nitelikteki sivil mimari örneklerini biraraya getirip, geleneksel sokak kültürünü yeniden oluşturmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Çakır, şu bilgileri verdi:

“Sanat Sokağı projemizle geleneksel konut mimarimizden izler taşıyan aynı zamanda bunları modern mimarimizle buluşturan, her türlü sanatsal aktiviteye ev sahipliği yapacak, yaşayan bir sokak oluşturarak Malatya’mızın hizmetine sunmak istedik. Konaklardan birini Malatya Mutfağı olarak hizmete sunduk. Kent Müzesi niteliğinde Malatya Kültürevi çalışmaları devam ediyor. Halıcı merkezi hizmete girdi. Yine Sanat Sokağı’nda Gençlik Merkezi, Sohbet Kafe ve Kitap Kafe’nin hazırlık çalışmaları yapılıyor. Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi de hem şehir olarak hem medeniyet olarak kültürümüzün çocuklarla ilgili bölümünün kurumsal bir bütünlük içerisinde yaşanacağı ve yaşatılacağı çok özel bir proje olacak. Diğer bir çok sosyal-kültürel proje gibi bu projemizin de bir marka haline geleceğini düşünüyoruz. Şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi’nin yakın zamanda hizmete sunulacağı öğrenildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız