SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çocuk Sesi Olmayan Ev Kalmasın..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Kadın Kolları ile Doğu Fertil Tüp Bebek Merkezi işbirliğiyle Belediye Konferans Salonu'nda "Kadın Sağlığı, Kısırlık ve Tüp Bebek, Çocuk Sesi Olmayan Ev Kalmasın" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferans öncesi konuşan AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, hükümet olarak sağlık alanında yapılan çalışmaları anlattı. Sağlıkta önemli reformlar yapıldığını belirten Çalık, sosyal güvencesi olanların özel hastanelerden ücretsiz yararlandıklarını vurguladı. Kısırlık ve tüp bebek tedavisinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapıldığını, özel hastanelerde ise masrafın bin 200 YTL'sini devletin karşıladığını söyleyen Çalık, "Çocuk sesi olmayan ev kalmasın istiyoruz. Bu konuda hükümetimiz her türlü desteği veriyor" şeklinde konuştu.

AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da iktidarları döneminde kadına daha önem verildiğini belirterek, kadın ve sağlıkla ilgili yapılanları dile getirdi. Sosyal güvencesi olanların ve yeşil kartı bulunanların artık her sağlık kuruluşundan yararlandıklarını ifade eden Akkurt, "Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir nesil ve bu nesli devam ettirecek olan annelerimiz ve siz anne adaylarımız için, milletimiz için, Türkiye için her zaman hizmetlere hazırız" dedi.

Doğu Fertil Tüp Bebek Merkezi yetkilileri Prof. Dr. Recai Pabuçcu ve Doç. Dr. Yücel Karaman ise Tüp Bebek Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Recai Pabuçcu, sinevizyon eşliğinde kısırlık tedavisi ve tüp bebek hakkında bilgi aktarırken, bu konuda anne adaylarının sorularını da cevaplandırdı. Doğu Fertil Tüp Bebek Merkezi olarak yaklaşık bir yılda tüp bebek ve kısırlık konusunda 700 uygulama yaptıklarını, başarı oranlarının yüzde 57 olduğuna dikkat çeken Pabuçcu, "Bu yüzde Avrupa standartlarındadır" dedi.

Tek sıkıntılarının, gebe kalma yaşını geçmiş anne adayları olduğuna parmak basan Pabuçcu, anne olmak için evli olanların, yaş fazla ilerlemeden çocuk yapmakta gecikmemelerini önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız