SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Tacizcisine Jet Yargılama ve Ceza

0
Güncellendi - 2017-07-28 03:59:26
Çocuk Tacizcisine Jet Yargılama ve Ceza
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da Haziran başlarında ilkokul öğrencisine okulda cinsel istismarda bulunan şüphelinin yargılaması 1 ayda tamamlandı ve ceza verildi.

Malatya’da özel bir kolejde 7 yaşındaki ilkokul birinci sınıf öğrencisine yönelik cinsel taciz olayına ilişkin soruşturma ve yargılama süresi 1 ayda tamamlanarak karar verildi. Mahkeme cinsel taciz sanığına 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Olay; Haziran ayı başlarında Malatya merkez Çarşıbaşı mahallesinde bulunan özel bir kolejin kampüsü içerisinde faaliyet gösteren F.P.'ye ait kırtasiye dükkanında yaşandı. İddiaya göre; bu kırtasiye dükkanında çalışan 29 yaşındaki İ.İ., ilkokul 1.sınıfa giden 7 yaşındaki kız çocuğuna elle tacizde bulundu.

Küçük kız okuldan sonra gidip durumu evde ailesine anlattı. Aile, sanık İ.İ. hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu ve aynı sanığın çocuğa Şubat ayında da cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü.

Şikayet üzerine aynı gün kız çocuğunun ifadesi Malatya Adliyesindeki “Çocuklar İçin Adalet Projesi” kapsamında oluşturulan Adli Gözlem Odasında uzman görevliler eşliğinde alındı. Başlatılan soruşturma sonucunda mahkemeye sevkedilen şüpheli tutuklanırken, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli hakkında “Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Malatya 7. Asliye Ceza Mahkemesi,  olayın üzerinden 1 ay sonraki ilk duruşmada yargılamayı tamamladı. Duruşmada sanık ve mağdur tarafı dinlenirken, mağdur ailenin avukatı Muhammed Afşin Arıkan, dosyadaki mevcut delillere göre sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık İ.İ. ise hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, "Tezgahta gördüğü zıplayan plastik yaya baktı. Bana oyuncağı sordu, bende kendisine parasının olup olmadığını sordum. Parasının olmadığını söyleyince fiyatının cüzi miktar olması nedeniyle oyuncağı kendisine hediye ettim. Bunun üzerine yanağımdan öptü. Bende kendisine izin verirse yanağından öpmek istediğimi söyledim. İzin vermesi üzerine bende yanağından öptüm. Benim asla kız çocuğuna karşı cinsel taciz eylemim olmadı” iddiasında bulundu.

Mahkeme, kız çocuğunun Adli Gözlem Odası'nda alınan ifadesini aynen kabul ederek, duruşmada dinlemedi.

Hakim Yusuf Kılıç, dosyadaki bilgi ve delillerin tamamlandığını belirterek yargılamayı ilk duruşmada sonlandırdı ve kararını açıkladı. Sanık İ.İ.’ye “Çocukların Cinsel İstismarı" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verildi ve tutukluluk halinin de devamına hükmedilerek yargılama tamamlandı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ayla (6 yıl önce)
    Çocuklarımız en iyi eğitimi alsın ve en iyi ilgiyi görsün diye özel okullara gönderiyoruz ve Türkiye'nin en önde gelen okullarının birinde böyle bir olay yaşanması çok iğrenç. Aile bu olayın peşini kesinlikle bırakmamalı. Ve sözü geçen okul gereken cezayı almalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • bn (6 yıl önce)
    yoruma kapalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Harika (6 yıl önce)
    Hangi özel okul acaba bence ismi verilsin Çocuklarımızı özel okullarda daha çok gözetip kollasınlar diye tercih ediyoruz bu nasıl bir umursamazlık Ben ailenin yerinde olsam okula da dava açarım Kayıt zamanı aman çocuk bize emanet aman şöyle yapıyoruz böyle dikkat ediyoruz deyip duruyorlar
    0
    0
    Yanıtla