SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çocuk Tarım Kampı' Düzenlendi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:20:30
'Çocuk Tarım Kampı' Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla etkinlik düzenlenecek. 

Etkinlik kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Yeşilyurt İlçesindeki Şeker İlkokulu 4-D Sınıfı öğrencilerinden, velilerinden yazılı muvafakat alınan 39 öğrenci, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan program doğrultusunda Sınıf Öğretmeni Hikmet Yurtçu gözetiminde etkinliklere katıldılar.

Kamp esnasında öğrencileri ziyaret eden Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, kamp uygulamasının çocuklar açısından öneminden bahsederek, “Ülkemiz tarımsal açıdan dünyada büyük bir öneme haizdir. Kendi ihtiyacını üreten, ihracat yapan nadir ülkelerden biriyiz. İlimiz de ülkemiz için önemli bir tarımsal potansiyele sahip. İlimize özel kayısı ürünümüzün yanı sıra birçok ürünün üretimi de ilimizde gerçekleştirilmektedir. İnsanlık var olduğu sürece tarım da önemini yitirmeyecektir. Çünkü beslenmemiz için gerekli olan gıdalar tarımsal faaliyetlerle elde edilmektedir. Bu gıdaların üretiminden tüketiciye sunumuna kadar her aşamasında bizler hem eğitim hem de denetim görevlerini yürütmekteyiz. Ayrıca tarımsal üretimin gelişmesi için Bakanlığımızca birçok konuda üreticilerimize teşvik ve desteklemeler sağlanmaktadır. Sevgili çocuklar, sizler çok şanslı öğrencilersiniz. Kamp süresi boyunca ilimizin tarımsal kurum ve kuruluşlarını gezerek gıda, tarım ve hayvancılık konularında görsel olarak bilgilendirileceksiniz. Hem eğlenecek, hem de çok şey öğreneceksiniz. Bakanlığımızca 2014 yılında uygulamaya konulan ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ Projesi’nin çok yararlı olduğunu geçen yıl yaptığımız kamp etkinlikleri neticesinde gördük, bu yılki kamp etkinliklerinin de sizler için çok yararlı olacağını düşünüyorum. İlkokulu bitirerek ortaokula geçen sizlere bu kamp bir mezuniyet hediyesi de olacaktır. Ömür boyu unutamayacağınızı düşündüğüm bu kampın tadını çıkarın” dedi.

Sınıf Öğretmeni Sayın Hikmet Yurtçu ise, “Sayın Müdürümüzün bahsettiği gibi kamp öğrencilerim için hem bilgilendirme hem de mezuniyet hediyesi oldu. Ayrıca bu yıl öğrencilerimin mezuniyetini müteakip emekli olacağım için bana da bir emeklilik hediyesi oldu. Bu nedenle kamp için sınıfımı tercih eden Sayın İl Müdürümüze, bizlere kapılarını açan ve her konuda yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara öğretmenleri olarak öğrencilerim adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Kampın ilk gününde okullarından alınarak Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne getirilen öğrencilerle tanışma töreninden sonra, öğrencilere güvenilir gıda ve hijyen konularında Veteriner Hekim Turan Uğur İnce tarafından bilgilendirme yapıldı ve öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Yemekten sonra Malatya’nın en büyük çiçek seralarında öğrenciler gezdirildi ve bilgilendirmeler yapıldı. Öğleden sonra bisküvi fabrikası ile dondurma fabrikası gezilerek iş yeri sorumlu yöneticileri tarafından bilgilendirildiler. Öğrencilere bisküvi ile dondurma ikramı yapıldı. Kampın ikinci gününde Battalgazi ilçesindeki Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tarımsal mekanizasyon ve toprak işleme ile hayvancılık konularında konu uzmanlarınca öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Hayvancılık biriminde öğrencilere taze sıcak süt ile bisküvi ikram edildi. Öğleden sonra İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi kampüsündeki seralarda ve atçılık biriminde öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Burada kampa katılan öğrenciler atla gezinti yaptılar. Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü de gezen öğrenciler burada gen kaynakları, araştırma ve deneme parselleri konularında öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Laboratuvarlarda bitki beslenmesi, toprak ve yaprak analizleri konularında uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız