SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda İlk Etkinlik

0
Güncellendi - 2016-05-13 20:16:31
Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda İlk Etkinlik
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreni kapsamında açılan Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere yönelik ilk etkinlik gerçekleştirildi.

Tandoğan Mahallesi’nde açılan Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda Trafik Haftası kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 dönüm alan üzerine kurulan Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgenin ilk Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı Battalgazi Belediyesi olarak hizmete sunduklarını belirtti. Gürkan, “Bu trafik parkında bir şehirdeki trafik akışı, kavşaklar, yaya yolları, hemzemin geçitleri, alt geçitler, üst geçitler, ışıklı kavşaklar, döner kavşaklar yani şehir trafiğinde ne varsa minyatür olarak bu 4 bin 500 metrekarelik alanda mevcut” şeklinde konuştu.

Gürkan, Türkiye’de yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek, Türkiye’de yıllık yaklaşık olarak 15 bin civarında ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığını ve milyarlarca liralık maddi hasarın meydana geldiğini ifade etti. Gürkan, “Sizler bu trafik parkında uygulamalı yapacağınız eğitimlerle önemli bilgiler edineceksiniz. Burada almış olduğunuz eğitimler, ileride size önemli altyapı sağlamış olacak. Bugün televizyonları izlediğinizde Türkiye’nin her tarafında her gün trafik kazaları oluyor. Bunların büyük kısmı da ölümle sonuçlanıyor. Dolayısıyla bunların hepsi dikkatsizlik, sürat ve trafik kurallarına uymamamızdan dolayı karşımıza çıkıyor. Sizler burada alacağınız eğitimle trafik kural ve kaidelerine uyarak, yarın büyüdüğünüzde, ehliyet aldığınızda, bu kurallara uygun sürücü şeklinde trafikte seyir edeceksiniz” diye konuştu.

Gürkan’ın yaptığı konuşma sonrası Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik polis memurları tarafından öğrencilere, trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan kısa bilgilendirmenin ardından öğrenciler, akülü araçlarla Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda trafikte seyretti. Trafikte seyreden öğrencilere, trafik polisleri de yer yer eşlik ederek, bilgilendirme yaptı. Gürkan, son olarak Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yer alan bölümleri gezerek, etkinliğe katılanlara bilgi verdi.

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI'NDA İLK ETKİNLİK YAPILDI. (İHA/MALATYA-İHA)

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI'NDA İLK ETKİNLİK YAPILDI. (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız