SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Üniversitesi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:26:10
Çocuk Üniversitesi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki İnönü Çocuk Üniversitesi'nin, 2013 yılı kış etkinlikleri için açılış töreni düzenlendi. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde, üniversite olarak 60 ortaokul öğrencisine bir hafta sürecek eğitim vermekten büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını söyledi. 

Gelecekte üniversitelerin yönetim kadrolarını çocukların oluşturacağını belirten Çelik, ''Bizim yaptıklarımızı beğenmeden çok daha ileri işler yapacaksınız. Bu konuda size güvenim tam'' dedi. 

Dünyada üniversitelerin rollerinin değişmeye başladığını ifade eden Çelik, ''Bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu. Malatya'daki 171 bin öğrenci arasından seçildiniz. Türkiye'de çocuk üniversitesi olup da yarı yıl tatilinde çocuklara kapısını açan başka üniversite yok. Bu da demektir ki siz milyonlarca çocuğun arasından seçilmiş durumdasınız'' diye konuştu. 

-''Bilim ve teknoloji üretiminde ileri düzeye gelmemiz gerek''- 

Türkiye'nin dünya ile yarışan bir ülke olarak bilim ve teknoloji üretiminde ileri düzeye gelmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, ''Patent alacak, yenilik ortaya koyacak çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesi uzun, sizlerin yaşlarında başlayan çalışmalarla mümkün olabilir. Maalesef bizim kuşaklarımız böyle bir fırsatı kaçırdı. İşte bu nedenle çocuk üniversitesi açtık. Siz genç yaştaki yavrularımızı üniversitenin imkanlarıyla, hocalarıyla tanıştırıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Çelik, İnönü Üniversitesi bünyesindeki çocuk üniversitesinin Avrupa Çocuk Üniversiteleri Ağı'nın 12 üyesinden biri olduğunu, bu ağa Türkiye'den sadece 2 üniversitenin üye olduğunu kaydetti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da Malatya'daki ortaokullardan seçilerek etkinliğe katılan çocukların bir haftayı iyi değerlendirmesini istedi. 

Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu ise etkinlikle Malatya'nın başarılı öğrencilerini üniversite ile tanıştırmayı, onların bilim ve sanat alanlarında motivasyonlarını artırmayı ve geleceklerini şimdiden planlamalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. 

Eğitim kapsamında çocukların teorik derslerin yanı sıra yapacakları deney ve gözlemlerle de bilimsel bir araştırmanın ilk basamaklarına adım atmış olacağını belirten Otlu, ''Etkinliğimiz bir çok farklı konuda ders ve uygulama içermektedir. Böylece öğrencilerimizin ilgi alanlarını seçmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz'' dedi. 

Otlu, çocuk üniversitesinden mezun olduktan sonra da çocukların yanında olacaklarını ifade etti. Barış Otlu, öğrencilerin üniversitenin değişik fakültelerinde ve yüksek okullarında görev yapan öğretim üyeleri ile buluşacağını belirterek, ''Değerli çocuklar, bizlerin size katacağı şeyler olacağı gibi sizlerin sınırsız hayal gücünden bizim öğreneceğimiz çok şey olacaktır'' ifadesini kullandı. 

Üniversitenin eğitim hastanesi olan Turgut Özal Tıp Merkezi'nde çalışanların oluşturduğu müzik topluluğu çocuklara konser verdi. Törenin ardından verilen aradan sonra çocuklara, ''Kişiliğin gerçek ve sanal yansımaları'', ''internet kullanımı ve etkileri'' ve ''Çocuk hakları'' konulu ilk dersler verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız