SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Yuvası Olayında 2. Dava

A- A+ PAYLAŞ

Şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Malatya Çocuk Yuvası olayında 9 bakıcı kadın hakkında açılan davanın ardından, aralarında Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Yakup Güler (fotoğraftaki) ve Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız'ın da bulunduğu 8 memur hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çocuk Yuvası olayıyla ilgili olarak 9 bakıcı kadın hakkında Malatya 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ardından, Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Yakup Güler, Çocuk Yuvası eski Müdürü Niyazi Yıldız, Çocuk Yuvası'nda görevli öğretmenler S.S. ve A.D., sosyal hizmetler uzmanları H.A. ve G.K. ile çocuk eğiticileri Z.K. ve S.B. hakkında "Görevi İhmal" iddiasıyla Malatya Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İddianamede, memurlar hakkında TCK'nin 257/2 maddesine göre 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile 53. maddesine göre cezalandırıldıkları takdirde kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmaları talep ediliyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde, Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Yakup Güler hakkında, "Kurumda gerekli denetimi yapmadığı, kurumda daha önce görev yapıp çocuklara alışmış, çocuk bakımı konusunda bilgi sahibi personeli sebepsiz olarak görevden alarak yerine acemi, liyakatsiz bakıcı anneler görevlendirmek suretiyle yeterli dikkat ve özeni göstermeyerek hakkında dava açılan bakıcı kadınlar hakkında suç işlemesini kolaylaştırmak suretiyle görevini ihmal ettiği" iddiaları ileri sürülüyor.

Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız hakkında ise "Sorumluluğu altında bulunan personeli yeterince denetlemediği, bakıcı annelerin çocukların üzerine sıcak su atmasına göz yumduğu, gerekli denetimi yapmadığı, bu şekilde görevini ihmal ettiği" iddiaları öne sürülüyor. Diğer 6 memur ise görevlerini ihmal ve gördükleri olumsuz gelişmeleri idareye bildirmemekle suçlanıyor.

Bu arada, Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Yakup Güler, Edirne 80. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne öğretmen olarak, Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız ise Siirt Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne öğretmen olarak atanmıştı.

Öte yandan, Malatya Çocuk Yuvası olayında yapılan gizli çekimlerdeki şiddet görüntülerinin yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Melahat A. , Yıldız G. , Nezahat D., Elif B., Naciye T., Şefika S., Müjgan K., İnsaf Y. ve Fatma İ. adlı bakıcı kadınlar hakkında "eziyet" iddiasıyla dava açılmış ve şüphelilerin, karıştıkları her olay için 3 yıl ile ile 8 yıl arasında cezalandırılmaları talep edilmişti. Bakıcılardan bazıları 17 çocuğa, bazıları 15 çocuğa, bazıları 8 çocuğa eziyetle suçlanıyordu. Bakıcı kadınlardan Elif B. ve Şefika S. halen tutuklu bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız