SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuk Zabıtalardan Terleten Denetim

0
Güncellendi - 2016-10-28 00:51:40
Çocuk Zabıtalardan Terleten Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü, “Gönüllü Zabıta” Projesi kapsamında öğrencilerden kurduğu zabıta ekibi,  ilçedeki okulların kantinlerini denetlediler.

Tüketici hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün “Gönüllü Zabıta” projesi devam ediyor.

Çeşitli okullardan projeye dâhil edilen minik öğrenciler ilk olarak Zabıta Müdürlüğü Binasını ziyaret etti. Uygulamalı eğitim denetimlerine çıkmadan önce zabıtalara çeşitli sorular yönelten öğrenciler, zabıtanın görev ve sorumluluk alanları konularında bilgi sahibi oldular.

MİNİK ZABITALAR, OKUL KANTİNLERİNİ DENETLEDİ

Zabıtalardan eğitim alan çocuklar zabıta elbisesi ve şapkalarını giyerek işyerlerini denetime çıktılar. Denetimler kapsamında Begüm Kartal İlkokulu ve Selahaddin Eyyubi İlk Okuluna giden minik zabıtalar, okul kantinlerini denetlediler.

Zabıta Müdürlüğü personeliyle birlikte denetime çıkan minik zabıtaları karşılarında gören okul idarecileri ve kantin görevlileri önce olayı tebessümlerle karşıladılar ancak minik zabıtaların sıkı denetimlerini görünce zor anlar yaşadılar.  Her türlü denetim yetkisine sahip gönüllü zabıtalar denetimlerde, okul kantinlerinin genel temizlik durumunu, yangın söndürme cihazlarını, satılan gıdaların etiketlerini ve ürünlerin son kullanma tarihlerini incelediler. Kantinlerin genel temizliğini de kontrol eden minik zabıtalar tam not aldı.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesine “Gönüllü Zabıta” projesinden dolayı teşekkürlerini ileten Selahaddin Eyyubi İlk Okulu Müdürü Selahattin Yaman, “Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğünün kontrolünde, ilkokul öğrencilerinden oluşan Zabıta Ekibimiz okulumuzda denetimlerde bulunuyor. Bu tür denetimler öğrencilerimiz için çok önemlidir. Hem öğrencilerimiz hem de kantinde çalışan görevliler işin daha fazla önemine varıyorlar. Son kullanım tarihi geçmiş ya da kullanım süresi dolmuş ürünler varsa minik zabıtlarımız bunları tespit edecekler, uyarılarda bulunacaklar. Gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır” dedi.

Gönüllü Zabıta olarak geldikleri okullarda denetimlerde bulunduklarını, bu denetimlerin için önemli olduğunu söyleyen Minik Zabıtalar, denetimlerin ardından günün anısına öğretmenleri ve öğrenci arkadaşlarıyla toplu fotoğraf çektirdiler.

“HER AY ÜÇ OKULUN KANTİNİ DENETLENİYOR”

“Gönüllü Zabıta” Projesi hakkında bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, toplumsal sorumluluk gereği Yeşilyurt bölgesinde bulunan her okulda bir gönüllü zabıta belirlediklerini ve bu zabıtaların tıpkı bir zabıta memuru gibi insanların sağlık ve huzurunu bozacak her türlü olumsuzlukları belirleyerek kendilerine ilettiklerini belirtti.

Gönüllü Zabıta projesinin toplumda farkındalık oluşturduğunu anımsatan Başkan Yardımcısı Zafer “Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla başlatılan “Gönüllü Zabıta” proje kapsamında vatandaşlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. İlçedeki okullarımızdan seçtiğimiz gönüllü zabıtlarımıza ilk olarak uzman personellerimiz tarafından denetimlerin amacı, içeriği ve kurallar hakkında bilgi veriliyor. Zabıta elbisesi giyen minik öğrencilerimiz daha sonra ilçemizdeki okulların kantinlerini denetliyorlar. Her ay belirlenen üç okulu ziyaret ederek kantinleri denetleyen minik zabıtlarımız, kantinlerin genel temizliği, satılan ürünlerin son kullanım tarihleri, satılmaması gereken ürünleri kontrol ediyorlar. Projemizin genel amacı; öğrencilerimize erken yaşta sağlıklı ortamlarda yemek yemeleri ve alış veriş yaptıkları yerlerdeki hijyen durumunun insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu göstermektir. Minik Zabıtalarımız belirli periyotlar halinde bu denetimlerini sürdürecekler” dedi.

Bülten

çocukzabıta2

çocukzabıta1

çocukzabıta4

çocukzabıta3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız