SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklar Bunu Çok Sevdi

0
Güncellendi - 2018-07-18 02:18:18
Çocuklar Bunu Çok Sevdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Malatya İl Müftülüğü işbirliğinde Kur’an kursu veren camilerde eğitim gören çocuklara yönelik “Geleneksel Sokak Oyunları Buluşması” konulu bir etkinlik başlattı.

Necip Fazıl Kısakürek Camisinde yapılan ilk programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, İl Müftü Yardımcısı Fikrîye Özkan, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı Aslıhan Atalan, İl Müftülüğünde görevli eğitimciler ve 200 çocuk katıldı.

Açılışta programın içeriği ile ilgili açıklamalar yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, En değerli varlıklarımız çocuklarımız, çocuklarımızın sağlık bir birey olarak yetişmeleri hepimiz için önemli. Çünkü çocuklarımız bu toplumun geleceği olacaklar” dedi.

Kentleşme ile birlikte geleneksel oyunlarımızın gün geçtikçe kaybolduğunu ve oyun alanlarımızın azaldığını ifade eden Çobanoğlu, “Modern çağ, oyunları sanal ortama taşıdı ve çocuklarımız birlikte oynayarak sosyalleşmek yerine maalesef tek başlarına oynamaya başladılar. Bu anlamda bizlerde bu eksikliği gidermek adına geleneksel oyunlarımızla onları buluşturmak istedik” diye konuştu.

Sağlıklı bir büyüme sağlıklı bir gelecek için bütün kurumlarla el ele verip bu tür programlara devam edeceklerini söyleyen Çobanoğlu, farklı mekânlarda “Geleneksel Sokak Oyunları Buluşması” programlarına devam edeceklerini ileterek, programa katkı sunan Malatya İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Geleneksel oyunlarımızı çocuklara tanıtma ve unutturmama adına böyle bir programın içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, “Bir milletin oyunları o milletin felsefesini geleneğini yansıtır. Bugün burada oynanan oyunlar bizim geleneğimiz bizim kültürümüz. Bu geleneği sürdürmek adına bugün bizleri bu güzel programda buluşturan Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Çocukların yaz tatillerinde oynadıkları oyunları daha eğlenceli hale getirmek adına bu tür çalışmalar yapma gayretinde bulunduklarını ifade eden Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı Aslıhan Atalan, “Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarımızı arkadaşlarımıza tanıtarak ve onlarla birlikte oynayarak bu geleneğimizi canlı tutmaya çalışıyoruz. Bizlere bu imkânı sunan ve bizlere destek veren Malatya Kent Konseyi’ne ve Malatya İl Müftülüğü ’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Çocuklar gün boyunca; Yakan Top, Topaç, Misket, Bezirgân Başı, İp Atlama ve İstop gibi çeşitli oyunlar oynadılar ve oyun sonunda oyuncaklar bu geleneği sürdürmeye devam etmeleri için çocuklara hediye olarak verildi. Çocuklar kendilerine bu güzel günü armağan eden Malatya Kent Konseyi’ne ve Malatya İl Müftülüğüne teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız