SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklar İçin Trafik Eğitim Parkı

0
Güncellendi - 2016-05-07 00:36:48
Çocuklar İçin Trafik Eğitim Parkı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yapacağı Toplu Açılış ile birlikte hizmete girecek. Başkan Gürkan, bÇocuk Trafik Eğitim Parkı’nın çocuklarda trafik bilincinin gelişmesi noktasında önemli katkı sunacağını söyledi.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yapacağı Toplu Açılış ile birlikte hizmete giriyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı Toplu Açılış Töreni’ne yetiştirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda incelemelerde bulundu. Tandoğan Mahallesi’nde yaklaşık 5 dönüm arazi üzerine yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile ilgili bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Burası bölgenin ilk çocuk trafik parkı. Trafik, Türkiye ölçeğinde önemli ve anlamlıdır. Yılda binlerce insanımızı trafik kazalarına kurban veriyoruz. Ayrıca trilyonlarca liralık maddi hasarla sonuçlanan trafik kazaları oluyor. Tabi trafikle ilgili kural ve kaidelere uyum noktası sadece ehliyet için başvuran yetişkin insanlardan değil de, çocuklukta trafik eğitiminin başlaması gerekiyor. Biz tabiî ki okul müfredat programında, ilkokul müfredatında trafik ile ilgili derslerimiz var. Ancak uygulamada ve pratikte yeterli alt yapı yok. Bu anlamda da Malatya’da ve bölgede ilk trafik parkının yapılması noktasında, belediye olarak öncülük yapalım dedik. Bu öncülük içerisinde de Malatya’daki çocuklarımızın periyodik aralıklarla okullarındaki trafik derslerinin yanında pratik eğitiminin de yapılması noktasında burası bir şehrin genel anlamdaki ana arterleri, hemzemin geçitleri, alt geçitleri, üst geçitleri, benzinlikleri gibi bir çok trafik materyallerini bünyesinde barındırıyor. Çocuklarımızın kendi seviye ve yaşlarına uygun araç ve gereçleri getirerek, çocuklarımızın eğlenerek düşünmeleri ve düşünürken de trafik kural ve kaidelerini zihinlerine çocuklukta yerleştirmeleri ve o eğitimin de kalıcı olup ve gelecekte alacakları ehliyetlere taban oluşturması anlamında böyle bir uygulama parkı yaptık. İnanıyorum ki bu park buradaki çocuklarımızın trafik kural ve kaideleri noktasında, trafik akışı, yaya geçişleri ve diğer trafik kuralları anlamında da çocuklarımız bilgi birikimine sahip olacak. Avrupa’ya bakıldığında oradaki insanların trafik kurallarına uyma noktasındaki azami derecede hassasiyet göstermesi ve Türkiye’deki insanımızın bu konuda hassasiyetin ötesinde trafik kurallarını alenen ihlal etmeleri çocukluktaki veremediğimiz eğitimin sonucu olarak karşımıza çıkan olumsuz tablolardır. Bu olumsuz tablolarda da yıllık binlerce insanımız trafik kazalarında, kaza kurbanı oluyorlar. Yıllık milyarlarca paramızda maddi hasar olarak bu trafik kazalarının neticesinde heba olup gidiyor. Dolayısıyla biz can ve malımızı koruma noktasında Malatya ve bölge insanına böyle bir trafik parkı oluşumunu düşündük. Çocuklarımız trafikle ilgili tüm sıkıntıları, problemleri, çözüm önerilerini, kural ve kaideleri bu parkta öğrenerek inşallah gelecekte daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi hedeflendi. Trafik parkının öncelikle Malatya’mıza ve bölgemize, Battalgazi’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile birlikte Asfalt Plent Tesisi ve Korkasör Tesisi’nin Toplu Açılış kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını belirterek, “Hepimizin bildiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi yanında halkımıza hitap edecek ve Malatya halkıyla buluşacak. Büyük bir miting gerçekleşecek. Mitingle birlikte topla açılış töreni icra edilecek. Toplu açılış törenleri içerisinde bu trafik parkımızda o açılışı yapılacak tesisler içerisinde yer alacak. Tabi Battalgazi Belediyemizin bir taraftan Asfalt Tesisleri, bir taraftan Konkasör tesisleri de bu açılış kapsamı içerisinde açılacak” diye konuştu.

Bülten

c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız