SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklar Kırmış.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:29
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'daki Ermeni Mezarlığı'ndaki bazı eklentilerinin yıkılmasının ardından mezarlık bekçisi kadının "Camlarımızı ve yeni yapılan mezarları kırıyorlar" şeklindeki ifadesi üzerine başlatılan soruşturmada evin camını 4 çocuğun kendi aralarında çıkan kavgada kırdığı tespit edildi.
 
Alınan bilgilere göre, Ermeni Mezarlığı'ndaki bekçi binası ve son dua binasının yıkılmasının ardından Ermeni Mezarlığı'nda bekçilik yapan Naciye Çalışkan'ın bazı yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamasında, "Çevre bizi burada bekçilik yaptığımız için rahatsız ediyor. Camlarımızı ve yeni yapılan mezarları kırıyorlar. Bize 'Siz gavurları bekliyorsunuz, sizde mi gavursunuz? Diyorlar. Çocukları çocuklarımla oynamıyor. Korkuyorum, benim can güvenliğim yok" demişti. Bekçi kadının ifadelerini suç duyurusu kabul eden Malatya Emniyeti, kadını polis merkezine davet ederek ifadesini aldı. Ermeni Mezarlığı'nda bekçilik yapan Naciye Çalışkan, yıkımdan yaklaşık 1 ay önce evlerinin camını kıran ve bazı mezarlara zarar verdiklerini iddia ettiği mahalledeki 12 yaşından küçük 4 çocuk hakkında davacı ve şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında Emniyet Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından ise kırıldığı belirtilen mezarlar hakkında yapılan incelemede ise, 1 mezarın beton kısmının bir bölümünün hafif şekilde kırıldığını tutanak altına alırken, zararın çocuklar tarafından mı, yoksa başka şekilde mi meydana geldiğini tespit edemedi. Ermeni Mezarlığı'nda bekçilik yapan Naciye Çalışkan'ın şikayetçi olduğu çocuklardan S.E. 11 yaşında, E.T. 9 yaşında ve D.T.'nin ise 8 yaşında olduğu belirlendi. Camın çocuklar arasında çıkan kavgada kırıldığı tespit edilirken, Ermeni Mezarlığı'na yaklaşık 50 metre uzaklıkta oturan çocuklar ise camı kendilerinin kırmadıklarını söylediler. Çocuklardan S.E. arkadaşının tavuğa taş attığını, ancak taşın cama isabet ettiğini ileri sürdü. S.E., kadının bir kere kendilerine küfür etmesi üzerine taş attıklarını öne sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız