SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çocuklar Ölmesin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilköğretim okulu öğrencileri "Çocuklar Ölmesin" konulu sergi açtı.

Emekliler Çay Bahçesi'nde, Fırat İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencilerinin açtığı sergide Filistin'de yaşamını yitiren çocukların fotoğrafları yer alıyor. İki gün açık kalacak sergi hakkında bilgiler veren Fırat İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Emin Karakuş, dünyanın her köşesinde çocuklara yönelik yaşanan şiddete karşı olduklarını göstermek anacıyla bu sergiyi açtıklarını söyledi.

Karakuş, son günlerde özellikle Gazze'de yaşanan olaylarda yaşamını yitiren çocuklara itafen sergi açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Filistin'de ölen, okula gidemeyen ve parkta okuyamayan o çocukların yaşadıklarına tepki göstermek için bu sergiyi açtık. Gelecek nesillerin bu tür olaylara duyarlılığını arttırmak istiyoruz. Biz savaşa ve şiddete her zaman karşıyız. Türk çocukları olarak, çocuklar ölmesin diyoruz" ifadelerini kullandı.

262 BİN LİRALIK İLAÇ..
Öte yandan Malatya Eczacılar Odası, Filistin için topladığı ilaçları Kimse Yok mu Derneğine teslim etti.

Eczacılar Odası'nda düzenlenen bir protokol ile teslim edilen ilaçlar hakkında bilgi veren Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, Filistin halkına yardım amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde ilaç topladıklarını belirterek, "Malatya Eczacılar Odası olarak odanın Genel Sekreteri Tahir Özelçi tarafından Filistin halkına destek amaçlı ilaç kampanyası başlattık. Meslektaşlarımız, Malatya Belediyesi ve halkımızdan topladığımız kullanılabilir ilaçları koliler şeklinde hazırladık. Ve bu ilaçları Kimse Yok mu Derneğine teslim ediyoruz" dedi.

Yaklaşık 150 koli ilacın toplandığını kaydeden Köse, "İlaçlar arasından kullanılabilir olmayanları çıkardık. Bu kampanyaya büyük bir destek verildi. İlaçların toplam bedeli 262 bin TL tutarındadır. Oksijen tüpünden, bebek mamasına kadar kampanyaya destek verildi" ifadesine yer verdi.

Kimse Yok mu Derneği Malatya Şubesi Başkanı Salim Gültekin ise, toplanan ilaçları Gaziantep'e göndereceklerini ve ilaçların oradan Filistin'e ulaştırılacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız