SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklar Onları Çok Sevdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:02
Çocuklar Onları Çok Sevdi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Fuarı kapsamında Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ‘En Güzel Kuzu Yarışması’nda yarışan kuzular ve Aksaray Malaklı Dernekleri tarafından tanıtılmak amacıyla fuara getirilen Aksaray Malaklısı cinsi çoban köpekleri özellikle çocukların büyük ilgi ve sevgisine muhatap oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu sona eren fuarda, doğal tarımsal ve hayvansal ürün satan standlar ise organik ürün arayışındaki müşterilerin taleplerini karşılamaktan memnundu.

Köy-kent ilişkisinin köy ve doğal hayat aleyhine hızla bozulması, beton yığını haline gelen kentlerde insanların özellikle hayvanlardan, yeşilden, ağaçtan ve doğal beslenmeden kopuk biçimde bir yaşam tarzı benimsemek zorunda kalması, Malatya Tarım Fuarı’nda doğal hayata yönelik aktivitelerin ziyaretçilerin ilgi odağı olmasını sağladı. 

Fuarın ‘Oyunbozan’ı 

Fuarın gözdeleri Aksaray Malaklısı olarak tescil edilen iki çoban köpeğiydi.  Aksaray Malaklısı Dernekleri tarafından Malatya Tarım Fuarı’na tanıtım amacıyla getirilen iki Aksaray Malaklısı’ndan biri fuar çadırı dışındaki bir araçta dinlenirken, diğeri özellikle çocuklardan oluşan ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu.

Fuar ziyaretçileri, adının ‘Oyunbozan’ olduğu öğrenilen 3,5 yaşındaki Aksaray Malaklısı ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarışırken, Oyunbozan ise heybetli duruşu, karizması, adının kaynağını oluşturan sarkık dudakları, sempatik bakış ve hareketleri ile çocukların dokunuşlarından yaşadığı memnuniyeti gösteren tavır içindeydi. 

Güzellik Yarışması Finalisti Kuzular Arasında 

Tarım Fuarı’na renk ve hareketlilik kazandıran en önemli aktivite ise Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin geleneksel hale getirdiği ‘En Güzel Kuzu’ yarışmasıydı. 

Malatya’nın ilçelerinde yapılan ön elemelerden sıyrılıp gelen finalist kuzular yarışma alanında jurinin değerlendirmesini ve sonuçlarını beklerken, okul, dershane ve özel ders dışındaki zamanları bilgisayar oyunları ile geçen çocuklar için oldukça ilginç bir eğlence ve deneyimin de unsurları oldular. 

Çocuklar yarışma alanındaki finalist kuzularla ve yarışma dışındaki oğlaklarla oynadı, onlara dokunmakla yetinmedi, kucakladı kimi zaman da öpmekten kaçınmadı.

En Güzel Kuzu Yarışması’nda ilk üç dereceyi alan kuzuların açıklanması sonrasında protokol sıralarında oturanların kucaklarına aldığı minik kuzularla verdiği poz da fuarın geride kalan renkli enstantanelerinden biriydi. 

Malatya Tarım Fuarı’nda güzellik yarışması finaline katılan kuzular ve Aksaray’dan Malatya’ya getirilen Oyunbozan adlı Aksaray Malaklısı cinsi çoban köpeğine gösterilen büyük ilgi ve sevgi, beton yığınları arasında boğulan kentli insanın, hayatın doğal unsurları ile kısa da olsa buluşmasının yarattığı güzel sahneler yarattı. 

AKP Malatya Milletvekili H. Cemal Akın'ın katıldığı ve bir konuşma yaptığı En Güzel Kuzu Yarışması töreninde folklor gösterisi yapan gençler de seyir zevki yüksek bir oyun sergileyerek yarışmayı izleyenlerden alkış aldı. 

Fotoğraflar: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız