SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklara Çevre Bilinci

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da başlayan “Kültür Elçileri” programı çerçevesinde öğrencilere çevre bilinci öğretiliyor. Ayrıca çocuklar için Battalgazi gezisi düzenlendi.

Çevre ve Kültürel Değerler Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Sorumlusu Bekir Sözen, programla ilgili yaptığı açıklamada, "Programın ilk gününde, ÇEKÜL eğitimcileri ile öğrenciler tanıştı. Bu tanışma çerçevesinde, vakıfın proje ve eğitim programı hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, öğrenci grup sözleşmesi imzalandı. İnönü Üniversitesi'nden Yardımcı Doç. Dr. Gülpınar Akbulut tarafından Malatya'nın coğrafi özellikleri ile ilgili sunum yapıldı. Yeşilyurt ve Gündüzbey 'de alan gezisi yapıldı. Malatya içme suyu tesisleri gezildi"dedi.

Kültür Elçileri Programı'nın Pazar günü yapılacak sertifika töreni ile sona ereceğini belirten Sözen, "Malatya Belediyesi, Malatya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mimarlar Odası, Çekül Vakfı Merkez Koordinatörü Yeşim Dizdaroğlu ve Eti Bisküvileri’nin destekleriyle hazırlanan programda, konusunda uzman kişiler ve ÇEKÜL eğitmenleri tarafından, 4 gün boyunca Malatya'nın tarihi, coğrafi, arkeolojik, mimari ve folklorik özellikleriyle ilgili dersler verilecek" şeklinde konuştu.

BATTALGAZİ GEZİSİ..
Kültür elçileri Battalgazi ilçesi tarihi Kervansaray, Ulucami, Emirömer mescidi, Sütlü minare, Kanlı Kümbet ve Karakaya baraj gölünü gezdiler

ÇEKÜL Vakfı-Eti işbirliğinde gerçekleştirilen kültür elçileri projesi 29 Mayıs-1 Haziran arası Malatya'daki 13 okuldan seçilen 28 öğrenciye uygulanıyor. Projede kafile başkanlığını Bekir Sözen, Oğuz Kaygalak, Tuğçe Isıyel yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız