SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklara Eğitim Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:50
Çocuklara Eğitim Desteği
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) gezici öğrenim birimlerinden olan Banvit Ateşböceği, Malatya'da faaliyet göstererek, çocuklara eğitim desteği veriyor. 

TEGV gezici öğrenim birimi olan 24 Ateşböceği ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürüyor. TEGV’in Banvit Ateşböceği ilk olarak 9 Kasım 2013’de Malatya Hanımınçiftliği’nde başladığı etkinliklerine, Hidayet İlkokulu'nda devam ediyor. Ateşböceği, Malatya'da eğitim çalışmaları kapsamında bin 200 çocuğa ulaştı.

TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Şerif Teymur, "Kasım 2001’de Banvit’in katkılarıyla hayata geçen Banvit Ateşböceğinde tır dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı Bilişim ve Teknoloji Alanı ile Serbest Etkinlik Alanı bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 2 bin 900 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböceği; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor. TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, 2000 yılından bu yana, 7’si yurt dışında (Makedonya ve Kosova) olmak üzere toplam 88 il ve 485 noktada, 124 bin 636 kilometre yaparak, 884 bin 302 çocuğa ulaştı. TEGV; Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara gezici öğrenim birimi olan Ateşböcekleri ile ulaşıyor" dedi.

Malatya'da 9 Kasım 2013'ten bu yana çocuklara gezici eğitim verdiklerini kaydeden Teymur, çocuklara, eğlen-öğren yöntemiyle Milli Eğitime tamamlayıcı etkinlikler yaptıklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız