SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklara Polis Kimliği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, "Çocukların, polisin ailesinden bir fert olduğunu bilmelerini istedik. Bu nedenle çocuk polis kimliği bastırdık" dedi.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Çakmak, yaptığı açıklamada, "Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak çocuklarla sürekli birlikte olma, onlarla kaynaşma, polis teşkilatını sevdirme adına birtakım faaliyetlerimiz oluyor. İlk örneği olarak çocuk şenliği ve festivali düzenlemiştik. İkinci olarak da çocuk polis kimliği bastırdık. Özellikle ilköğretimde okuyan çocuklarımıza yönelik bu projede, onları bizden biri olarak görmektir. Onları da polis teşkilatının bir ferdi olarak görmeyi arzuluyoruz. Güvenlik ve arkadaşları ile ilişkileri açısından faydalı olacağını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çakmak, "Kimliğin arkasında mahalle polisimizin öğütleri diye bir kısım var. Burada, mahalle polisini tanıyınız ve bir ağabeyiniz olduğunu biliniz diye bir madde var. Burada amacımız, çocukların, polisin ailesinden bir fert olduğunu bilmelerini istedik. Bu kimliğin arka yüzünde, tanımadığınız kişilere kapılarınızı açmayınız. Evden dışarı çıktığınızda nerelerde ve kiminle olacağınızı ailenize bildiriniz gibi çok faydalı öğütler var. Çocuklar bu kimlikleri ceplerine koyarak, öğütleri içeren bilgilerden yararlanacaklar. Çocuklarımız ve bizim için çok faydalı olacağına inandığımız bir projedir" dedi.

Yusuf Çakmak, çocuk polis kimliğini bir program çerçevesinde ilköğretim okullarında öğrencilere dağıtacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız