SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklara Su Bilinci Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:23:55
Çocuklara Su Bilinci Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, erken yaşta su bilincini oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. İlk ve orta öğretim düzeyindeki öğrenciler için hazırlanan hikaye ve boyama kitapları Malatya genelindeki tüm okullara dağıtılıyor.

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, MASKİ’nin sadece su ve kanalizasyon ile ilgili alt yapı çalışmaları ile yetinmediğini ifade ederek, eğitim alanında da çeşitli konferanslar, seminerler, sunumlar ve öğrenciler için boyama ile hikaye kitapları hazırlatarak su bilincini oluşturmaya çalıştığını söyledi. Şu ana kadar yaklaşık 7.000 öğrenciye kitap dağıtıldığını kaydeden Özdemir, “Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MASKİ’nin katkılarıyla ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine su bilincinin oluşturulması ve su tasarrufunun önemini anlatan hikaye ve boyama kitaplarını 11 ilçelerimizde bulunan tüm okullarımıza dağıtımını yapıyoruz. Ağaç Yaşken Eğilir atasözü ile yola çıktık. Bu çalışmamız çok önemli. Kitapların dağıtımı sırasında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile istişare etme imkanımız oldu. İlerleyen zamanlarda öğrencilerimizin aileleri ile birebir görüşme imkanımız olacak. Tüm halkımıza su bilincini aşılamaya çalışacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve ekip arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız