SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklara Umut Aşılayıp Hayata Bağlayınız"

0
Güncellendi - 2018-09-18 03:35:44
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban,  yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaban'ın mesajı şöyle:

"Eğitim Camiamızın Kıymetli Mensupları, Saygıdeğer Anneler ve Babalar, Sevgili Öğrenciler...

Eğitim; hikmeti, hakikati ve güzel olanı aramak maksadıyla yapılan, tabir-i caizse beşikten mezara kadar devam eden bir yolculuğun adıdır. Sarsılmaz bir azim, değişmez bir kararlılık ve önlenemez bir heyecan isteyen bu irfan yolculuğu yediden yetmişe tüm insanlığa birbirinden güzel hedefler belirlemektedir ki güneş ıskalansa bile yıldızlara doğru yeni bir istikamet çizmektedir. İslamiyet'in ilk emrinin "Oku" olmasının ve bu yüce emri taçlandıran “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu” İlahi mesajının taşıdığı sır da işte tam olarak budur.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Ülkemizin ve Milletimizin istikbalini sizler inşa etmektesiniz. Bundan mütevellit öğrencilerinize bilgiyi aktarmakla iktifa etmeyeceğinizden, onlara bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, öğrencilerinizi çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen bireyler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum.

Muhterem Anneler ve Babalar,

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle bin bir cefa ve fedakârlıkla bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle daima işbirliği içerisinde olacağınıza inanıyorum. Çünkü sizler çocuklarınızın ilk öğretmenlerisiniz ve onları en iyi tanıyanlar da yine sizlersiniz. Dolayısıyla çocuklarınıza güveniniz, güven veriniz, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlayınız. Biliniz ki çocuklarınız avucunuzda tuttuğunuz kuş misalidir. Ellerinizi çok açarsanız onları kaçıracağınızı, çok sıkarsanız onları boğacağınızı unutmayınız. Bu hassas dengeyi çok iyi gözeteceğinize can-ı gönülden inanıyorum.

Umudumuz, Geleceğimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,

Evinizden sonra en fazla vakit geçirdiğiniz, paylaşmayı, yardımlaşmayı, arkadaşlarınızla el ele başarıya yürümeyi öğrendiğiniz okullarınızın açılmasının mutluluğunu, heyecanını ve sevincini yaşadığınızı biliyor ve bu güzel duygularınızı sizlerle paylaşıyorum. İnanıyorum ki gelişen dünyaya uyum sağlamanız için gerekli olan her güzelliği uhdesinde barındıran eğitim yuvalarınızda Ülkemizin ve Milletimizin ufuklarını aydınlatan birer güneş olarak doğacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi çok daha ileri seviyelere taşımak için çaba sarf edeceksiniz. Bu zor süreçte insanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet olduğunu aklınızdan bir an olsun çıkarmayacağınızdan asla endişe duymuyor, eğitim hayatınızda ayrı ayrı her birinize üstün başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş bulunan, fedakârca görevini ifa ederken Şehitlik makamıyla şereflenen, Gazilik unvanıyla onurlanan eğitim camiamızın Aziz Neferlerini saygı ve şükranla yâd ediyor, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimizin, velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin İlköğretim Haftalarını kutluyor, başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Muhammed furkan (5 yıl önce)
    Sayın valim insan yetismesi icin önce milli egitim mudurunu degistirmelisiniz. Başları sıkınti olunca okullara gelen yöneticilerde aynı oluyor. Bunlarmi insan yetistirecek. Ah güzel vatanım 3 bes insanin torpili.ile batacaksın.
    0
    0
    Yanıtla