SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çocuklara Yabanı Tanıtacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:17
'Çocuklara Yabanı Tanıtacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Malatya Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Yaban Hayatı Tanıtım Merkezi’ni tamamladıklarını kaydederek, “Çocuklarımıza yaban hayatını tanıtıcı çalışmalar yapacağız” dedi.

Deligöz, bozulan doğal dengenin düzenli hale getirilmesi için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ifade ederek, “Bölge Müdürlüğümüzün asli görevi; av ve yaban hayatının düzenlenmesidir. Av ve avcılık sisteminin kurulması ve takibi noktasında görevimiz bulunmaktadır. Tabi bununla birlikte yaban hayvanlarının yetiştirilmesi ve yetiştirilen yaban hayvanlarının doğal alana bırakılması ve de bozulan doğal dengenin düzenli hale getirilmesi için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Tabiat parklarının kendilerine bağlı olduğunu kaydeden Deligöz, “Bölge Müdürlüğümüze gelen tabiat parkları ve milli parklar takip ediliyor. Tabiat parklarının kuruluşundan işletmesine varıncaya kadar bölge müdürlüğümüzce takip edilmektedir. Bu bağlamda Malatya’da şuanda faaliyette olan Turgut Özal Tabiat Parkı Bölge Müdürlüğümüz ödenekleriyle İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Şuanda hizmete girdi. Nemrut Dağı milli parkı sorumluluğumuz alanında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Deligöz, nesli tehlike altında olan bitkiler için eylem planları hazırladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Doğada nesli tehlike altına girmiş bitkileri de tespit ediyoruz. Nesli tehlike altında olan bitkiler için eylem planı hazırlıyoruz. Bu sene Malatya’da 3 önemli tür için eylem planı hazırladık. Malatya’da sınırlı kalmış ve dünyanın başka bir yerinde olmayan Iris Peshmeniana Güner (Peşmen Nevruzu), Ornithogalum Malatyanum Mutlu (Yar Sasalı) ve Hypericum Malatyanum Peşmen (Malatya Kantaronu) türlerinin neslinin devamıyla ilgili eylem planı hazırladık.”

Deligöz, Yaban Hayatı Tanıtım Merkezi’nde çocuklar için tanıtıcı çalışmalar yapacaklarını kaydederek, “Programda olmamasına rağmen Yaban Hayatı Tanıtım Merkezimizi tamamladık. Yaban Hayatı Tanıtım Merkezi şuanda Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da yok. Bazı yerlerde bile yeterli büyüklükte değil. Biz 280 metre karelik Yaban Hayatı Tanıtım Merkezimizi yaptık. Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile görüşerek, çocuklarımıza yaban hayatını tanıtıcı çalışmalar yapacağız. Çocuklarımızı daha bilinçli hale getirmenin gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Günpınar Şelalesi ve Kozluk Çayı’nda tabiat parkı yapmayı planladıklarını ifade eden Deligöz, “Günpınar Şelalesi’nin bulunduğu alanı tabiat parkına dönüştürme gayretimiz var. Bu tabiat parkının projesine başladık. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu sene içerisinde Günpınar Şelalesi’nde tabiat parkı statüsü kazandırmak suretiyle vatandaşlarımıza daha güzel ve nezih bir ihtiyacı gidermek istiyoruz. Yine aynı şekilde Kozluk Çayı’nda tabiat parkı düşünüyoruz. Oradaki Sarı Sazan balığının da korunması suretiyle güzel bir tabiat parkı yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız