SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklara Yönelmiş Şiddet Artıyor"

0
Güncellendi - 2016-01-29 15:19:22
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi öncülüğünde “Halk Sağlığı Bilgilendirme Eğitim Programları” devam ediyor. Bu kapsamda “Çocuk İhmali ve İstismarını Önlemeye Yönelik Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AK Parti Battalgazi İlçe Kadın Kolları tarafından ortaklaşa düzenlenen “Çocuk İhmali ve İstismarını Önlemeye Yönelik Farkındalık Eğitimi” yoğun ilgi gördü. Programa konuşmacı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Meltem Seven katıldı. Battalgazi Belediyesi Hasırcılar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Sosyolog Meltem Seven, çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismarının çok hassasiyet gerektiren bir konu olduğunu ve bu konuda özellikle ailelerin çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “İnsan topluluklarındaki en önemli değerlerden biri çocuklardır. Çünkü çocuklar geleceğin teminatı ve toplumun devamının garantisidir. Toplum içinde bu kadar önemli bir yerde durmaları, zarar görebilecekleri etkenlerden korunmalarının sağlanması ile haklarının korunmasını da beraberinde getirir. Çocuklara yönelmiş şiddet, istismar, sömürü de önemli boyutlara ulaşmakta ve gün geçtikçe artmaktadır. Bu sebeplerle, çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin istismar edilmesi özellikle de cinsel yönden istismar ve taciz edilmelerinin etkileri tüm hayatları boyu aşılamaz sonuçlar oluşturmaktadır” dedi.

Sosyolog Meltem Seven, programın sonunda yaptığı konuşmada ise, bu tür bilgilendirme eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, başta Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere bilgilendirme eğitim programını düzenleyenlere teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız