SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocukları İçin Gelmişler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:46:16
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye’den Malatya’ya gelen mülteci sayısının 3 bine yaklaştığı bildirilirken, AKP'li milletvekilleri öğrenci yurdunda kalan Suriyelileri ziyaret etti.
 
Malatya’da 8 yurt binasına yerleştirilen mültecilerin Adıyaman’da konteynır kent kurulduktan sonra bu ile gidecekleri bildirilirken, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile Müftü Hacı Yusuf Gül, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer ve partililer, Battalgazi Öğrenci Yurdu’nda barındırılan 900’e yakın mülteciyi ziyaret etti.
 
Ziyarette mülteci çocuklarını top ve çikolata hediye edilirken, mülteci temsilcilerinden sorunlarla ilgili bilgi alındı.
 
Bazı mülteciler, Osmaniye, Gaziantep ve Hatay’da bulunan ailelerini görmek istediklerini ve daha sonra Suriye’ye dönerek özel Suriye ordusunda görev alıp Esad yanlısı güçlere karşı koymak istediklerini söyledi.
 
Milletvekili Öznur Çalık, Suriyeli mültecilerin yer aldığı illerin valileriyle telefonla görüşerek ailelerini görmek isteyen mültecilere yardımcı olmaya çalıştı.
 
Mültecilerle görüştükten sonra açıklama yapan milletvekili Mustafa Şahin, "Çocukları için buraya gelmişler. Türk milletinin ne kadar misafirperver olduğunu gördüler. Diktatörün zulmünden dolayı ilimize 3 bine yakın mülteci ilimize geldi. Sıkıntılarını dinledik. Kamuoyunda şöyle bir yargı var, 'Orada mücadele etmeyip ateş hattından niye buraya geliyorlar?' diyorlar. Burada ailelerini görüp bir kısmı tekrar Suriye’ye dönecek” ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Öznur Çalık ise,” İlimizde 3 bine yakın, Türkiye’de ise 80 bin civarında mülteci var. Sorunlarını ve isteklerini dinlemek için buradayız. Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ile görüştük. Yeniden Suriye’ye dönüp oradaki katliama 'dur' demek isteyen kardeşlerimiz var. Bununla ilgili olarak görüşmelerimizi yaptık. Buradan ay sonunda Adıyaman’daki konteynır kente transfer edilecekler” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız