SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çocukları Kurtarınız!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Niyazi Tan, "Dershane endeksli eğitimden Türkiye üzgündür" dedi.

Malatya Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Niyazi Tan yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakanımızın 14 Kasım'da ilimize gerçekleştirdiği ziyaretinde yazılı olarak verdiğim gibi, sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımız sayın Nimet Çubukçu'ya da dershaneler konusunu içeren bir mektup gönderdim. Mektubumda, Türkiye'nin istikbali olan çocuklarımızın eğitimde dershaneler konusunun çözülmesini istediğimizi bildirdim" diyerek, daha sonra bu konuda şunları belirtti:

"Haftanın 5 günü okula, hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri dershanelere giden öğrencilerimizin, çocuklarımızın beden ve ruh halini bir düşünün. Tost yiyen, test çözen, kendisine, ailesine, ve akrabasına ayıracak zamanı olmayan, dershaneye gitmeye mecbur olan çocuklarımızı madden ve manen kurtarınız. Ayrıca, fakirlik nedeniyle çocuklarını dershaneye gönderemeyen aileler de mutsuzdur, huzursuzdur. Bu da haksızlık ve adaletsizliği getiriyor."

"Eğitimde, eşitlik ve adalet için dershaneler konusuna çözüm getirilmelidir. Çünkü dershane odaklı eğitimden Türkiye üzgündür" diyen Niyazi Tan, "Pazar günleri herkes tatil yaparken, öğrenciler dershaneye gitmenin sıkıntısını çekiyor. Ne oyun oynayabiliyor, ne ailesine zaman ayırabiliyor. Bu nedenle, pazar günleri dershaneler de tatil olmalıdır" önerisini sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız