SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocukları Ne Zehirliyor?

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:48:34
Çocukları Ne Zehirliyor?
A- A+ PAYLAŞ

 “Çocuklarda bitkisel kaynaklı zehirlenmeler” konulu araştırma sonucuna göre; Malatya’da, çocuklarda en sık görülen bitkisel zehirlenmelerin kayısı çekirdeği ile filizlenmiş patates olduğu belirtildi. 

İnönü Üniversitesi tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakınca danışmanlığında Adıyaman Üniversitesinden Habip Almış ve İnönü Üniversitesinden Hamza Karabiber tarafından yapılan “Çocuklarda bitkisel kaynaklı zehirlenmeler” konulu araştırma raporu İnönü üniversitesi Tıp Fakültesine ait Tıp Dergisi’nde yayımlandı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Acil Servisi'ne Ocak 2010-Mayıs 2012 tarihleri arasında çocuk acil servisine bitkisel kaynaklı zehirlenme nedeni ile başvuran 23 çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre; bitkisel zehirlenmeler arasında, en sık görülen etkenlerin kayısı çekirdeği ile filizlenmiş patates zehirlenmeleri olduğu belirlendi. Buna göre; çocukluk çağında tüm zehirlenmeler gibi bitkisel zehirlenmeler de önemli bir sorun olarak ortaya çıktığı belirtilerek, yaşanılan bölgenin bitki örtüsünün tanınması, sık rastlanan zehirli bitkilerin bilinmesi ve toplumun bilgi düzeylerinin arttırılmasının bitkisel kaynaklı zehirlenmelere bağlı vakaların azalmasında yararlı olacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız