SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklarım Bu Sanatı Yaşatacak"

0
Güncellendi - 2016-03-28 17:28:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Hat sanatının ahşap oyma sanatı ile birleşmesinden meydana gelen 'Ahşap Naht' sergisi açıldı.

Malatya Park Alışveriş ve yaşam Merkezinin ev sahipliği yaptığı sergide birbirinden özel eserler sanatseverlerin ilgisine sunulurken Malatya Park ziyaretçileri sergiye yoğun ilgi gösterdi. Ahşap Naht sanatıyla ilgili bilgi veren Nahhat Fatih Topatan, Ahşap Naht sanatının, Hat sanatıyla yazılmış olan yazının ahşaba özenle işlendiği sanat olduğunu ifade ederek, "Naht, hat sanatıyla yazılmış bir eserin kıl testereyle ahşap bir zemine kabartma tekniğinde uygulanması, başka bir deyişle ağaca şekil verme sanatıdır. Bu sanat oyma, kakma, kabartma ve yakma usulleriyle icra edilir” dedi.

Bu sanatın Selçuklu döneminde başladığını söyleyen Topatan “Bu sanat Osmanlı döneminde de devam etmiş ancak Cumhuriyet kurulduktan sonra unutulan sanatlar arasına girmiş. Biz de elimizden geldiği kadar bu sanatı tekrar gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Naht sanatını babasından öğrendiğini belirten Topatan, “Yaklaşık 25 senedir bu sanatla iç içeyim, benden sonrada inşallah çocuklarım bu sanatı yaşatacak” şeklinde konuştu.

‘Naht Sanatı’ sergisi 3 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

iha

NAHHAT FATİH TOPATAN (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cevdet BOZDAĞ (8 yıl önce)
    ellerinize sağlık harika çalışmalar
    0
    0
    Yanıtla