SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklarımız Bizlere Çok Büyük Şeref Verdi"

0
Güncellendi - 2017-01-10 20:04:49
A- A+ PAYLAŞ

  • Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası İzmir Kahramanı Şehit Polis Fethi Sekin'in ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, İzmir'deki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla faciayı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in Elazığ'daki ailesini ziyaret etti.

Havayolu ile Elazığ'a gelen Hasan Hüseyin Halisdemir, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ile birlikte Beyzade Efendi Camisi taziye evine geldi. Şehit Sekin'in kardeşlerine ve akrabalarına başsağlığı dileklerini ileten Halisdemir, şehidin kardeşlerinin gözyaşı dökmesi üzerine, "Bizlere bu çocuklarımız çok büyük şeref verdi. Neden ağlıyorsunuz? Ben seviniyorum, siz ağlıyorsunuz. Türkiye'nin bayrağına, toprağına, vatanına sahip olan bu çocuklarımız var çok şükürler olsun." dedi.

Kendisinin de oğlunun şehadeti üzerine çok ağladığını ifade eden Halisdemir, "Ben çok ağladım çok destanlar yazdım, dağa da çıktım ama sonradan akıllandım. Hasan Dağı'na çıktım ama sonradan toparladım. Ne demek, büyük şeref benim Elazığ'a gelip de sizlerle görüşmem ne demek Allah'a binlerce şükür. Allah gani gani rahmet eylesin, bizlere çok büyük gurur verdi. Bununla gurur duymamız lazım." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi oğlu Ömer Halisdemir ile aralarında geçen telefon konuşmasını anlatan Halisdemir, şunları söyledi:

"Darbe gecesi rahmetli ile bir saat görüştüm. Bana şunu söyledi 'Baba benim içerimde bir sıkıntı var. Senin buna nasıl bir tercümen var. Benim ne yapmam lazım?' dedi. Ben de 'Önce bir su iç, sonra bir Yasin-i Şerif ya da bir şeyler oku. Ya Rabbim bana yardım et, de' dedim. Tekrar dedim 'Oğlum hazırlığın var mı?' O da 'Baba hazırım' dedi. Ben de 'Öyle hazır olunmaz oğlum. Tam hazır olacaksın, elin göbeğinde hazır olacaksın.' dedim. 'Tamam baba' dedi. 'Korkma oğlum, Yaradan bizimle' dedim. Yaradan bana söyletmiş. Benim bu söylememden mi çocuk yararlandı, bunu da bazen hesap ediyorum."

Halisdemir, şehit Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin'e Türk bayrağına sarılı Kur'an-ı Kerim hediye etti.

İzmir'de 5 Ocak 2017'deki terör saldırısında dikkati ve kahramanlığı sayesinde büyük bir faciayı önledikten sonra şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, 7 Ocak'ta memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlanmıştı.

MALATYA VALİSİ DE ZİYARET ETTİ..

Bu arada Malatya Valisi Mustafa Toprak, 5 Ocak Perşembe günü İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlerce çatışırken şehit olan ve katliamı önleyen Polis Memuru Fethi Sekin’in Elazığ'daki baba ocağını ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Vali Toprak, Malatya'ya atanmadan önce Valisi bulunduğu İzmir'de şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin’in, Elazığ Olgunlar Mahallesi Beyzade Camii Taziye Evi'ne beraberinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte ziyaret ederek, şehidin ailesine ve hemşerilerine başsağlığı diledi.

Buradan ayrıldıktan sonra beraberindekilerle Arapkir ilçesine geçen Vali Toprak, burada da Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik sürdürülen Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında Jubb Al Barazi bölgesinde terör örgütünün havan saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Hastanede şehit olan J. Asb. Kd. Çvş. Hüsnü Bilgiç’in ailesini ziyaret etti.

Elazığ, iha- malatyahaber.com- Bülten

[caption id="attachment_186448" align="alignnone" width="650"] ŞEHİT BABASI HALİSDEMİR, ŞEHİDİN KARDEŞİ AHMET SEKİN'E TÜRK BAYRAĞINA SARILI KUR'AN-I KERİM HEDİYE ETTİ. (HALİL İBRAHİM VARLI/ELAZIĞ-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • necdet savaş (7 yıl önce)
    Cenab-ı hak hepinizden razı olsun .Şehitlerimizin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya65 (7 yıl önce)
    Ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum.Şehidimizin babası gerekenleri söylemiş.Vatan böyle insanlar olduğu müddetçe bölünmez!Rabbim böylesi insanlarımızın sayısını artırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (7 yıl önce)
    Allah razı olsun.Şehit cenazesi geldiğinde Ama bizler Malatya nın ileri gelenleri ne yaptık.Terör mitingi yaptık.Baskil şuradan kaç kilometre..bence meydan dan otobüsler kaldırılablirdi.ama bizler ne yaptık sahne de boy gösterisi yapmaya çalıştık.Ne mutlu bizde Halisler de Fethilerde bitmez.ama biz Malatyalılar o gün yanlış yaptık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (7 yıl önce)
    İşte Anadolu insanının mayası. Şehit kardeş, diğer şehidin babasının elini öpüyor. Hediye de kutsal. Aslolan; Hüseyin Halisdemir Babanın o Büyük Yolculuğa çıkması. Bir belgesel film fırsatı. "Kimin eli kimin cebinde", "Filan manken sevgili değiştirdi" haberlerinin yerine bunlar film olmuyor bu ülkede. Sonra da kültürümüzün, geleneğimizin bozulduğundan, düşmanlıktan dert yanarız. Gün gelir devran döner belki. At izi, it izine karışmaz belki, hoş it de yararlı bir hayvan, milyonlarca insandan, vatan haininden daha kutsal. "Laf ola beri gele" misali.. Düzelir belki. ellerinden öpüyorum Hüseyin Halisdemir Baba'nın... Şehit Fethi Sekin'in de kardeşlerinin gözlerinden...
    0
    0
    Yanıtla