SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklarımıza Sahip Çıkmamız Lazım"

0
Güncellendi - 2016-07-02 00:49:22
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Diyarbakır'da inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Çalık, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü Yenişehir Kaymakamlığı Aile Destek Merkezini ziyaret etti.

Çalık, Diyarbakır'ın adını terörle özdeşleştirmek isteyenlerin bulunduğuna ifade ederek,  "Sizler de buradan onlara en güzel cevabı veriyorsunuz. Terör yüzünden mağdur olmuş kadınlarımız burada meslek sahibi oluyorlar. Sonrasında da inşallah ürettiklerinizi satacaksınız." dedi.

Hükümetin terörden mağdur olanlara  her türlü ekonomik ve sosyal desteği verdiğini belirten  Çalık, "Terör örgütü adı ne olursa olsun ister PKK ister IŞİD olsun. Ne olursa olsun. Biz kadınlar olarak öncelikle mücadele edeceğiz. Anaların yürekleri, gözleri gözyaşı dökmesin, ağlamasın. Siz evlerinizin yıkılmasıyla, yaşadıklarınızla, çocuklarınızın perişan olması hatta şehit olmaları yüreklerinizin acısı. Sadece askerimizin, polisimizin, korucumuzun, sivil vatandaşlarımızın şehitlikleri değil, ayrıca çocukları dağa giden analar var. Anaları istemeden çocukları dağa gidiyor. Bizim bu çocuklarımıza mutlaka sahip çıkmamız lazım. 10,11,13 ve 15 yaşındaki çocukları daha neyin ne olduğu bilmeden o çocukları alıp dağlara götürüyorlar." şeklinde konuştu.

Çalık, Diyarbakır’da Suffe Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencileri de ziyaret etti.

Çalık, Cizre'de terör saldırısında hayatını kaybeden Yılmaz Erz'in ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Çalık ve beraberindeki AKP heyeti Tanışıklı Köyünü de ziyaret etti ve taziyelerini sundu. Çalık, “Teröre karşı Elif gibi dik duran Tanışıklı Köyünün kahraman sakinlerine taziyelerimizi sunduk, acılarını paylaştık.” dedi.

Çalık, Diyarbakır’da düzenlenen iftar programına katıldıktan sonra kentten ayrıldı.

Bülten

öznç1

öznurç

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız