SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklarımızın Gelişimi İçin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:56:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren semt konakları, mahallelerin kültür-sanat merkezleri haline geldi. Semt konaklarında öğrencilere yönelik düzenlenen okul derslerine yardımcı kursların yanı sıra sosyal-kültürel faaliyetler ayrı bir canlılık sağlıyor.

Satranç Turnuvası

Her ay farklı bir etkinliğin düzenlendiği semt konakları arasında Şubat ayında Satranç Turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvanın finali Melekbaba Semt Konağı’nda düzenlenerek dereceye girenler ödüllendirildi. Her semt konağından iki yarışmacının katıldığı finalde; Melekbaba Semt Konağı’ndan Muhammet Akgeyik birinci, Salköprü Semt Konağı’ndan Çağla Yılmaz ikinci oldu. Yarışmanın birinci ve ikincisi kol saati ile ödüllendirilirken, diğer 12 finaliste de satranç takımı hediye edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, semt konaklarında çok sayıda kültürel ve sosyal etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın direktifleri doğrultusunda çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişimleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Semt konaklarımız arasında düzenlediğimiz faaliyetler kapsamında bu ay satranç turnuvası yaptık. Satranç, önemli bir spor. Hayata tek yönlü bakmaktan ziyade farklı açılardan bakabilmeyi öğreten bir oyundur” dedi. 

Kur’an-ı Kerim öğrenenlere ödül

Çarmuzu-Kiltepe Semt Konağı’nda Kur’an-ı Kerim Öğrenme kursu öğrencileri için de ödül töreni düzenlendi. Kısa sürede Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen 4-7 yaş arası çocuklara oyuncak hediye edildi. Hediyeleri Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan verdi. 

Törende, öğrenciler ilahiler ve şiirler de okudu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız