SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocukların Katil Sanığı Yargılanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde 2 çocuğun yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili dava başladı. Katil zanlısı İbrahim Ş. (fotoğraftaki) hakkında 2 kez müebbet hapis cezası isteniyor. Bu arada, Malatya'daki mahkemelerde Van eski milletvekilinin oğlunun uyuşturucu davası da görülürken, bir başka davada hint keneviri bulunduran bir kişi mahkum edildi.

KÖYDEKİ VAHŞET YARGIDA..
Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nin Hamidiye Köyü'nde 24 Eylül 2005 tarihinde meydana gelen olayda, 9 yaşındaki U.Ü. ile 9 yaşındaki H.A. isimli çocukları yakarak öldürmek iddiasıyla suçlanan İbrahim Ş. (23) adlı sanığın yargılanmasına, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, katil zanlısı İbrahim Ş., "Kasten canavarca hisle eziyet çektirerek bir suçu gizlemek için iki çocuğu öldürmek, iki çocuğa tecavüz" iddiasıyla suçlanıyor. Katil zanlısının, tecavüz suçundan 2 kez 3 ile 8 yıl arasında, iki çocuğu öldürmek suçundan da 2 kez müebbet hapis cezasıyla yargılanması isteniyor.

İddianamede, katil zanlısı İbrahim Ş.'nin Yazıhan İlçesi'ne bağlı Hamidiye Köyü'nde oturduğu ve çobanlık yaptığı belirtiliyor. İddianamede ayrıca, olay günü yakılarak öldürülen iki çocuğun anneleriyle birlikte sanığın kız kardeşinin kına gecesine gittikleri, burada bahçeye girmelerinden dolayı sanık tarafından yakalandıkları, götürüldükleri Muratlar Deresi mevkiinde önce dövülüp, sonra da el ve ayaklarının bağlandığı, tecavüze uğradıktan sonra keven diye tabir edilen otların üzerlerine atılarak ateşe verildikleri ileri sürülüyor.

İddianamede, olay yerinde elleri ve ayakları bağlanmış ve yakılmış şekilde bulunan U.Ü. ile H.A.'nın otopsi raporlarında çocukların kunt kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve yanma sonucu öldükleri, tecavüze uğramış olduklarının belirtildiği kaydedildi.

Mahkemeye çıkartılan sanık İbrahim Ş., suçlamaları kabul etmeyerek, olay günü hayvanları güttüğünü öne sürdü. Mahkeme başkanının olayı daha önce kabul etmesini sorması üzerine ise sanık, "Ben olay anında çok korkmuştum. Üzerimde ip, ayağımda ve pantolonumda kan izleri olduğu için korkarak cumhuriyet savcısına ve sulh ceza mahkemesine o şekilde ifade verdim" dedi.

Mahkemede tanıkların dinlenmesinin ardından heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

ESKİ MİLLETVEKİLİNİN OĞLUNUN DAVASI..
Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram ve diğer 3 sanığın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti yapmak" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Hamit Bayram, şoförü Hüsnü Özbuz ve Malatya'da esrar ticareti bağlantısı oldukları iddia edilen Ali Karakuş ve Şevket Yetiş'in, "teşekkül oluşturarak esrar ticareti yapmak" iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları davanın duruşmasına Hamit Bayram'ın avukatları katılmazken, diğer sanıkların avukatları hazır bulundu.

Duruşma, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Hamit Bayram ile ilgili raporun beklenilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmada, Hamit Bayram'ın bir avukatı davadan çekildi.

HİNT KENEVİRİ EKENE HAPİS..
Öte yandan, bahçesinde 11 kök keneviri ele geçirilen şahsa, 10 ay hapis cezası verildi.

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde jandarma ekipleri, A.A. adlı şahısın bahçesinde esrar hammaddesi olan 11 kök kaçak kenevir ele geçirilmişti. Gözaltına alınan A.A. adlı şahısın davası Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. A.A.'nın avukatı karar öncesinde yaptığı savunmasında, sanığın içmek maksadıyla kenevir ektiğini ve ticari amacının olmadığını ileri sürdü.

Yapılan yargılama sonucunda daha önceden de sabıkası bulunduğu belirtilen A.A.'ya 10 ay hapis cezası verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız