SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Çocuklarla İletişim’ Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:54:43
‘Çocuklarla İletişim’ Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Sosyolog Elif Şengönül, duygusal ceza yüzünden çocukların ailenin kendisini sevmediğini zannedip çocuk üzerinde olumsuz bir etki bırakabileceğini söyledi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından başlatılan ‘Her Ev Bir Okul, Her Anne Bir Öğretmen’ projesi kapsamında bu ay ‘Çocuklarla İletişim’ konusu ele alındı.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen konferansa; Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, kadın meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Malatya Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi’nde görevli Sosyolog Elif Şengönül katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, konferans öncesi yaptığı konuşmada, kadınları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “Unutmayalım ki kadın önce annedir. Bilinçli anne ise bilinçli toplum demektir” dedi.

‘Çocuklarla İletişim’ konulu konferans veren Sosyolog Elif Şengönül, iletişim kavramını tanımlayarak sesli ve sessiz olmak üzere iki tür iletişim olduğunu, bunlardan sessiz iletişimin sevgi olduğunu söyledi. Küçük yaşlardan itibaren çocuğun olumlu davranışlarının takdir edildiği takdirde çocuğun hem mutlu olacağını hem de bu davranışının sürekli olabileceğini söyleyen Şengönül, çocuk takdir edilirken ebeveynlerin kendi duygularını belirtmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Ebeveynlerin sürekli kullanmış oldukları bir yöntem olan duygusal cezadan da bahseden Şengönül, bu davranışlar yüzünden çocukların ailenin kendisini sevmediğini zannedip çocuk üzerinde olumsuz bir etki bırakabileceğini söyledi. Çocuğun içinde bulunduğu dönemin gelişimsel özelliklerini bilerek beklentiler oluşturulması gerektiğini vurgulayan Şengönül, çocukların davranışlarını kendi standartlarıyla değerlendiren yetişkinlerin zorlandıklarını ifade etti.

Anne ve babaların çocuklarının davranışlarını anlamaya çalışmasının çok önemli olduğunu söyleyen Şengönül, “Aileler çocuklarının davranışlarının nedenlerini anlamaya çalışırsa, oluşan olumsuz bir davranışı değiştirmek için ne yapabileceklerini bulabilirler” dedi.

Programın sonunda kadın meclisi üyeleri kendi çocukları ile ilgili örnekler verip, Şengönül’e konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız