SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklarla İletişimin Püf Noktaları

0
Güncellendi - 2018-03-17 03:22:42
Çocuklarla İletişimin Püf Noktaları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınlara yönelik düzenlediği bilinçlendirme konferansları kapsamında farklı farklı konuları ele alarak kadınları sosyal hayatın içinde tutmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi iş birliğinde Özal Köyü mahalle sakinlerine Aile Uzmanı-Sosyolog Elif Şengönül tarafından “Çocuklarla İletişim” konusu anlatılırken, Aile Uzmanı-Sosyolog Sümeyye Abacı tarafından da bire bir rehberlik eğitimlerine devam edildi.

Çocuklarımızın kişisel özelliklerini çok iyi gözlemlememiz gerektiğini ifade eden Aile Uzmanı-Sosyolog Elif Şengönül, “Her çocuk aynı değildir. Çocuklarımızın özelliklerini çok iyi keşfetmemiz gerekiyor. Çocuklarımız sosyalleşsin istiyoruz. Fakat bizler çocuklarımızı dinlemediğimiz zaman çocuklarımız sosyalleşmiyor” dedi.

İletişimi iki kişinin karşılıklı olarak derdini, isteğini veya dileğini anlatıp tekrar cevap alması olarak tanımlayan Şengönül, çocuklarımızla iletişim kurarken sevgi dili kullanmamız gerektiğini, çünkü çocuklara sevgimizi hissettirdiğimiz zaman çocukların hayata daha güvenli baktıklarını söyledi.

Şengönül, “En güçlü sessiz iletişim sevgidir. Yani olduğu gibi sevmektir. Ama bizler sevgiyi hep bir kalıba sığdırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı sevmek için her zaman çocuklarımızdan bir şeyler bekliyoruz. Hâlbuki sevgisiz büyüyen çocukların büyümesi, yürümesi ve koşmayı geciktiği gibi zekâ düzeyinde gerilemelerde meydana gelebiliyor.

Çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurmanın yollarından bahseden Şengönül “Çocuğu takdir ve teşvik edin. Küçük yaşlardan itibaren çocuğun olumlu davranışlarını takdir etmek hem çocuğu mutlu eder hem de bu olumlu davranış sürmesini sağlar. Çocuğa hangi davranışın olumlu olduğunu açıkça belirterek, takdir etmek gereklidir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız