SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuklarla Sohbet Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:00:59
Çocuklarla Sohbet Ettiler
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği (YADER) MİAD Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla birlikte, yurt hayatı ve sonrası konulu sohbet toplantısı yaptı.
 
YADER ile Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Hidayet Bozkurt, MİAD Sevgi Evleri Müdürü Alim Yavuz, çocuk gelişimcileri Gülşen İlkin ve Gülçin Atar'la birlikte kuruluşta kalan 14 çocuk, Orman İşletme Müdürlüğü'nün Orduzu Pınarbaşı'ndaki tesislerinde sohbet toplantısında bir araya geldiler.
 
Toplantı öncesinde Malatya Yetiştirme Yurdu'nda 9 yıl kalan ve aynı zamanda YADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Mehmet Çolak, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çolak, yurt hayatı ve sonrasında yaşadıklarını aktarırken, sorulan sorulara da içtenlikle cevap verdi.
 
8 yıl yetiştirme yurdunda kalan ve ayrıldıktan sonra İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun olan Fırat Yıldız, yurt hayatı ve sonrasında yaşadıkları sıkıntıları, devlet dairelerinde işe girene kadar yaşadıklarını paylaştılar.
 
Daha sonra dernek yönetim kurulu üyesi olan ve yaklaşık 12 yıl yetiştirme yurdunda kalan ve bir kamu kurumunda çalışan İlhan Yabaş, yurt hayatındaki anıları ve yetiştirme yurtlarının geçmişi ve şimdiki haliyle ilgili çocukların sorularına cevap vererek, bazen hüzünlü bazen de komik anların yaşanmasına sebep oldu.
 
Yine 16 yıl yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra İnönü Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren ve kamu kurumunda görev yapan Ahmet Özhan da, başarılı bir eğitim ve gelecek yaşamları hakkında çocuklarla fikir, düşünce ve deneyimlerini paylaştı.
 
Tekrarının sevgi evlerinde çocukların kaldığı bir evde yapılması kararlaştırılarak toplantı tamamlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız